Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η επόμενη κρίση των πυραύλων θα παιχτεί στο σύμπαν
[Euro2day]: Η επόμενη κρίση των πυραύλων θα παιχτεί στο σύμπαν

[Euro2day]: Η επόμενη κρίση των πυραύλων θα παιχτεί στο σύμπαν

Το διάστημα είναι ένα γιγαντιαίο πεδίο μάχης. Μια συνθήκη του 1967 προέβλεπε αποστρατιωτικοποίηση. Όμως οι γεωπολιτικές δυναμικές στη Γη δημιουργούν εντάσεις πάνω από την ατμόσφαιρα και τα οικονομικά συμφέροντα δηλητηριάζουν τα πάντα.

Αυτό το επεισόδιο στο σύμπαν δεν έχει τίποτα το κωμικό. Την περασμένη Δευτέρα, οι επτά αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο και να προετοιμαστούν για άμεση απομάκρυνση. Ο λόγος: ένα νέφος θραυσμάτων που δημιουργήθηκε από μια πυραυλική δοκιμή της Μόσχας εναντίον ενός από τους δορυφόρους της.

Αυτά που γίνονται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων πάνω από τα κεφάλια μας είναι ταυτοχρόνως η μόλυνσή μας και ο μελλοντικός μας πόλεμος. Το διάστημα είναι ένας σκουπιδοτενεκές. Στις 4 Οκτωβρίου του 1957, η ΕΣΣΔ έθεσε τον πρώτο δορυφόρο, τον Σπούτνικ, σε τροχιά. Οι Σοβιετικοί έστειλαν με την ευκαιρία αυτή και τα πρώτα σκουπίδια στο διάστημα.

Περισσότερα από εξήντα χρόνια μετά, κάπου 10.000 τόνοι θραυσμάτων κυκλοφορούν γύρω από τη Γη. Παλιοί δορυφόροι, κομμάτια μετάλλου, εξοπλισμοί αστροναυτών… Ακόμη και το πιο μικρό αντικείμενο όμως μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες από τη στιγμή που κυκλοφορεί με μια διαστημική ταχύτητα 7 ως 8 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Τα σκουπίδια απειλούν τα πληρώματα, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τους δορυφόρους και τις καθημερινές λειτουργίες, όπως είναι το GPS ή οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!