Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι επόμενες κινήσεις του ΥΠΟΙΚ μετά το νέο πακέτο στήριξης
[Euro2day]: Οι επόμενες κινήσεις του ΥΠΟΙΚ μετά το νέο πακέτο στήριξης

[Euro2day]: Οι επόμενες κινήσεις του ΥΠΟΙΚ μετά το νέο πακέτο στήριξης

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα χρειαστούν νέες παρεμβάσεις στήριξης στη διπλή κρίση πανδημίας-ακρίβειας, αναγνωρίζουν στο οικονομικό επιτελείο. Οι δικαιούχοι των €340 εκατ., ο «άγνωστος x» του Δεκεμβρίου και τα περιθώρια.

Στους υγειονομικούς, η κυβέρνηση «χρωστούσε» το επίδομα πρώτης γραμμής από τα περασμένα Χριστούγεννα όταν είχε μπει και πάλι το θέμα στο τραπέζι. Για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες το χριστουγεννιάτικο 250άρι το επέβαλε η ακρίβεια.

Το «δυστύχημα» είναι πως ούτε στο ένα μέτωπο, ούτε στο άλλο δεν μπορεί να βεβαιώσει κάποιος πως δεν θα χρειαστούν νέες παρεμβάσεις. Το αντίθετο μάλιστα.

Για την ενεργειακή ακρίβεια το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές «θα έχει πολλά έσοδα το 2022», ως αποτέλεσμα της υψηλής πτήσης των τιμών, ενώ για την πανδημία παρ’ ότι η κυβέρνηση αποκλείει σε όλους τους τόνους το ενδεχόμενο καθολικού lockdown, οι 105 νεκροί της χθεσινής ημέρας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Κανένα ενδεχόμενο δεν πρέπει να αποκλείεται.

Το ταμείο του δημοσίου διαθέτει κοντά στα 40 δισ. ευρώ. Ταμειακά επομένως, υπάρχει η δυνατότητα έξτρα παρεμβάσεων κι ας έχουν ξεπεράσει τα 43 δισ. ευρώ τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν στη σκιά της πανδημίας. Επιπρόσθετα, την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν προχώρησε σε επέκταση του χρονικού ορίζοντα εντός του οποίου τα κράτη μέλη μπορούν να αξιοποιούν το πανδημικό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων, έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!