Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιβεβαίωσε το ΒΒ για Ελλάδα η Fitch, σταθερό το outlook
[Euro2day]: Επιβεβαίωσε το ΒΒ για Ελλάδα η Fitch, σταθερό το outlook

[Euro2day]: Επιβεβαίωσε το ΒΒ για Ελλάδα η Fitch, σταθερό το outlook

Ο οίκος εκτιμά ότι το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 10,2% το 2020, αναμένει ωστόσο ισχυρή οικονομική ανάκαμψη την επόμενη διετία. Από το δεύτερο τρίμηνο η ανάπτυξη. Προβληματίζουν τα υψηλά επίπεδα κόκκινων δανείων και χρέους.

Ο οίκος Fitch δεν αναβάθμισε τελικά την αξιολόγηση της Ελλάδας, διατηρώντας το rating στο ΒΒ, ενώ παρέμεινε και το σταθερό outlook.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η αξιολόγηση της Ελλάδας αντανακλά τα υψηλά επίπεδα κατά κεφαλή εισοδήματος, που ξεπερνά κατά πολύ τόσο τις χώρες με αξιολόγηση ΒΒ όσο και αυτές με ΒΒΒ, καθώς και τα επίπεδα διακυβέρνησης, που ξεπερνούν χώρες με αντίστοιχη αξιολόγηση.

Στον αντίποδα, οι αναπτυξιακές προοπτικές παραμένουν αδύναμες μεσοπρόθεσμα, τα κόκκινα δάνεια διαμορφώνονται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα στον τραπεζικό κλάδο ενώ η χώρα εμφανίζει πολύ υψηλά επίπεδα κυβερνητικού και εξωτερικού χρέους.

Το σταθερό outlook αντανακλά το επίπεδο εμπιστοσύνης στη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, ακόμη και μετά το ισχυρό σοκ σε οικονομία και τα οικονομικά του δημοσίου από την πανδημία της covid 19.

Η οικονομία

Ο οίκος εκτιμά ότι το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 10,2% το 2020. Παράλληλα, αναμένει ισχυρή οικονομική ανάκαμψη την επόμενη διετία, υπό την υπόθεση σημαντικής βελτίωσης στην παγκόσμια υγειονομική κρίση λόγω των εμβολίων, καθώς και της εμπροσθοβαρούς απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!