Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιστροφή στο σχολείο: Πήγε καλύτερα από ό,τι αναμενόταν
[Euro2day]: Επιστροφή στο σχολείο: Πήγε καλύτερα από ό,τι αναμενόταν

[Euro2day]: Επιστροφή στο σχολείο: Πήγε καλύτερα από ό,τι αναμενόταν

Σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Ασία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ποσοστά των μολύνσεων που είχαν εκτοξευθεί τον Αύγουστο έχουν σε μεγάλο βαθμό υποχωρήσει, παρά τους φόβους ότι η Δέλτα θα οδηγούσε σε αύξηση των μολύνσεων.

Το σχολείο για τα παιδιά σε πολλές χώρες έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από ένα μήνα και οι φόβοι ότι η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού θα εκτροχίαζε τη διά ζώσης διδασκαλία έχουν αποδειχθεί κατά κύριο λόγο αβάσιμοι.

Σε μια δωδεκαριά χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Ασία, την Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ποσοστά των μολύνσεων που είχαν εκτοξευθεί τον Αύγουστο έχουν σε μεγάλο βαθμό υποχωρήσει, σύμφωνα με τοπικά στοιχεία και αξιωματούχους.

Το θέμα είναι πόσο αυτό οφείλεται σε εποχιακούςπαράγοντες εν μέσω μιας παγκόσμιας μείωσης των μολύνσεων, και πόσο συνδέεται με τους εμβολιασμούς και άλλα προληπτικά μέτρα. Ειδικοί στη δημόσια υγεία λένε πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν για ενδείξεις μιας αύξησης στις μολύνσεις καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

“Στις ΗΠΑ, η μετάδοση στο σχολείο είναι υψηλότερη σε μέρη με χαμηλό εμβολιασμό των ενηλίκων και όπου δεν σημειώνεται μείωση, όμως, συνολικά, τα σχολεία παρέμειναν ανοικτά”, δήλωσε η Μόνικα Γκάντι, καθηγήτρια ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Σαν Φρανσίσκο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. “Πάει καλύτερα απ΄ό,τι αναμενόταν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!