Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιστροφή φοιτητών: Μεγάλη ζήτηση στις εστίες
[Euro2day]: Επιστροφή φοιτητών: Μεγάλη ζήτηση στις εστίες

[Euro2day]: Επιστροφή φοιτητών: Μεγάλη ζήτηση στις εστίες

«Πρόβλημα με δωμάτια τα οποία συνεχίζουν να κατέχουν άνθρωποι που έχουν πάρει το πτυχίο», αναφέρει ο καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος. Ο νόμος με βάση το ν+2 και τα μπερδέματα. Τι ζητούν οι φοιτητές.

Περί τις 600 αιτήσεις εισδοχής φοιτητών στις φοιτητικές εστίες έχει παραλάβει μέχρι στιγμής το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με την προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών να λήγει την Παρασκευή 01/10/2021.

Στο συγκρότημα των φοιτητικών εστιών στην περιοχή των 40 Εκκλησιών και στο παράρτημα που λειτουργεί στο πρώην ξενοδοχείο «Εγνατία» (Λέοντος Σοφού) διατίθενται συνολικά 1.350 δωμάτια και αυτή τη στιγμή, τα ελεύθερα δωμάτια, τα οποία άφησαν το τελευταίο διάστημα φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, φτάνουν τα 150.

Η αυξημένη ζήτηση σχετίζεται με την πανδημία και την αναστολή πραγματοποίησης νέων εισδοχών οικοτρόφων κατά το προηγούμενο έτος, λόγω της εξ αποστάσεως διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ΑΕΙ.

«Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα ξεκινήσει άμεσα από τις υπηρεσίες μας και μέχρι τις 10-15 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ο πρώτος πίνακας εισδοχών. Προτεραιότητα είναι οι πρωτοετείς φοιτητές μας, δεν μπορούμε όμως να αμελήσουμε κανέναν, καθώς έχουμε αιτήσεις ακόμη και τεταρτοετών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος, εκτιμώντας με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών ότι «σταδιακά θα καλύψουμε όλες τις αιτήσεις». Όπως εξήγησε, δωμάτια αναμένεται να ελευθερωθούν από φοιτητές που τώρα λαμβάνουν το πτυχίο τους ή δίνουν τα τελευταία μαθήματα στην εξεταστική περίοδο και σε επόμενη φάση από εκείνους που θα ολοκληρώσουν της σπουδές τους στις αρχές του 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!