Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αιτήσεις από 47.000 εταιρείες στο νέο γύρο
[Euro2day]: Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αιτήσεις από 47.000 εταιρείες στο νέο γύρο

[Euro2day]: Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αιτήσεις από 47.000 εταιρείες στο νέο γύρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις. Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης της ρευστότητας.

Σε επτά εργαλεία για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο που αφορά στις μικροπιστώσεις. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, με το θέμα του επιτοκίου να παραμένει ανοιχτό. Να σημειωθεί πως για το θέμα αυτό κάλεσε και την αντιπολίτευση να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα επτά συγκεκριμένα εργαλεία για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων:

  1. Η επιστρεπτέα προκαταβολή, συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στη δεύτερη φάση, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, η στήριξη θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων και πολύ μεγαλύτερο ποσό, που καταρχήν διαμορφώνεται στο 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με χθεσινοβραδινά στοιχεία από την ΑΑΔΕ, περίπου 47.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει ήδη αίτηση. Στην πρώτη φάση, 52.494 επιχειρήσεις έλαβαν σημαντικά χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους 602 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή -κατά μέσο όρο- περίπου 11.500 ευρώ ανά επιχείρηση. Από αυτές, 7.598 επιχειρήσεις δεν έχουν εργαζόμενους, 30.006 επιχειρήσεις έχουν από 1 έως 5 εργαζόμενους και 11.480 επιχειρήσεις διαθέτουν από 6 έως 20 εργαζόμενους.
  2. Οι αναστολές των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για όλους τους μήνες της κρίσης του κορωνοϊού, και η ρύθμισή τους σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο -γύρω στο 2,5%, πολύ λιγότερο από το μισό αυτού που ισχύει σήμερα για τις 24 δόσεις- και έναρξη αποπληρωμής το 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!