Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιστρεπτέα προκαταβολή: Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και πληρωμές
[Euro2day]: Επιστρεπτέα προκαταβολή: Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και πληρωμές

[Euro2day]: Επιστρεπτέα προκαταβολή: Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και πληρωμές

Το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ και αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 100.000 επιχειρήσεις. Τον Αύγουστο αναμένεται ένας ακόμα κύκλος ενισχύσεων 1 δισ. ευρώ με βάση τα στοιχεία τζίρου του διμήνου Ιουνίου και Ιουλίου.

Μια ακόμα αίτηση θα πρέπει να υποβάλλουν έως τις 15 Ιουλίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “Mybusiness support” επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που εντάχθηκαν αρχικά στον δεύτερο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής προκειμένου να ζητήσουν οριστικά τα χρήματα του δανείου που τους έχει εγκριθεί.

Το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ και αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 100.000 επιχειρήσεις με τις πληρωμές να τοποθετούνται μεταξύ 10 και 20 Ιουλίου. Τον Αύγουστο αναμένεται ένας ακόμα κύκλος ενισχύσεων 1 δισ. ευρώ με βάση τα στοιχεία τζίρου του διμήνου Ιουνίου και Ιουλίου.

Όσοι λάβουν ενισχύσεις θα κληθούν να επιστρέψουν το 60%-70% υπό προϋποθέσεις διατήρησης των θέσεων απασχόλησης ή πτώσης τζίρου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι Χρήστος Σταϊκούρας και Αδωνις Γεωργιάδης, το ύψους τουελάχιστου δανείου διαμορφώνεται σε:

  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο και δεν διέθεταν ταμειακή μηχανή κατά την 1η Ιουνίου.
  • 4.000 ευρώ αν απασχολούσαν 1-5 εργαζόμενους.
  • 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους.
  • 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους.
  • 30.000 ευρώ για πάνω από 50 με σχέση εξαρτημένης

Όσοι μετείχαν και στην πρώτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής αφαιρείται το ποσόν που ήδη έλαβαν στην πρώτο κύκλο αλλά, σε κάθε περίπτωση, η ελάχιστη ενίσχυση δεν μπορεί να είναι για κανέναν κάτω από 2.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!