Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιστολή Σαρλ Μισέλ στα μέλη του Συμβουλίου για τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων
[Euro2day]: Επιστολή Σαρλ Μισέλ στα μέλη του Συμβουλίου για τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων

[Euro2day]: Επιστολή Σαρλ Μισέλ στα μέλη του Συμβουλίου για τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων

Ο Σαρλ Μισέλ αναφέρει ότι κατά το δείπνο εργασίας στις 5 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί μία «στρατηγική συζήτηση» για τον ρόλο της ΕΕ «στη διεθνή σκηνή υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στο Αφγανιστάν, της εταιρικής σχέσης ασφάλειας AUKUS και της εξέλιξης των σχέσεων με την Κίνα».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ απέστειλε επιστολή πρόσκλησης στα μέλη του Συμβουλίου για τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβενία. Ο κ. Μισέλ αναφέρει ότι κατά το δείπνο εργασίας στις 5 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί μία «στρατηγική συζήτηση» για τον ρόλο της ΕΕ «στη διεθνή σκηνή υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στο Αφγανιστάν, της εταιρικής σχέσης ασφάλειας AUKUS και της εξέλιξης των σχέσεων με την Κίνα».

Επίσης, σημειώνει τη σημασία του τρόπου «διασφάλισης της σταθερότητας της περιοχής, την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και την επίλυση των περιφερειακών συγκρούσεων». Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισημαίνει:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσω στο άτυπο δείπνο εργασίας μας στη Σλοβενία στις 5 Οκτωβρίου και στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια στις 6 Οκτωβρίου που θα φιλοξενήσει ο πρωθυπουργός Γιάνσα.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας μας στις 5 Οκτωβρίου, θα ήθελα να έχουμε μια στρατηγική συζήτηση για τον ρόλο της Ένωσης στη διεθνή σκηνή υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στο Αφγανιστάν, της εταιρικής σχέσης ασφάλειας AUKUS και της εξέλιξης των σχέσεών μας με την Κίνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!