Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν λύση στις θρομβώσεις
[Euro2day]: Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν λύση στις θρομβώσεις

[Euro2day]: Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν λύση στις θρομβώσεις

Στον φορέα αδενοϊό που χρησιμοποιούν τα εμβόλια των AstraZeneca και J&J βρίσκεται η αιτία των σπάνιων θρομβώσεων σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες.

Γερμανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι εντόπισαν την αιτία πίσω από τις σπάνιες θρομβώσεις που σχετίζονται με το εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Οι ίδιοι εκτιμούν μάλιστα ότι το σκεύασμα μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να αποτραπούν τέτοιες αντιδράσεις από όσους το λαμβάνουν.

Ο Ρολφ Μαρσάλεκ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Γκαίτε στη Φρανκφούρτη ο οποίος είναι επικεφαλής έρευνας για την σπάνια πάθηση που ξεκίνησε τον Μάρτιο, τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως το πρόβλημα βρίσκεται στον φορέα αδενοϊό που χρησιμοποιούν και τα δύο εμβόλια για να εισάγουν την πρωτεϊνη ακίδα του Sars-Cov-2 στο ανθρώπινο σώμα.

Ο μηχανισμός αυτός σημαίνει ότι τα εμβόλια στέλνουν την πρωτεϊνη ακίδα στον πυρήνα του κυττάρου αντί για το κυτοσολικό υγρό που βρίσκεται εντός του κυττάρου όπου παράγει συνήθως πρωτεϊνες ο κορωνοϊός, ανέφερε ο Μαρσάλεκ και άλλοι επιστήμονς σε προσχέδιο άρθρου που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Μόλις εισχωρήσουν στον πυρήνα του κυττάρου, διάφορα τμήματα της πρωτεϊνης ακίδας διαχωρίζονται, δημιουργώντας μεταλλαγμένες εκδοχές οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσκολληθούν στην κυτταρική μεμβράνη όπου λαμβάνει χώρα σημαντικό μέρος της διαδικασίας ανοσοποίησης.

Oι μεταλλαγμένες πρωτεϊνες εκκρίνονται από τα κύτταρα στο σώμα, προκαλώντας θρομβώσεις περίπου σε έναν στους 100.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη θεωρία του Μαρσάλεκ.

Αντίθετα, τα εμβόλια που βασίζονται σε τεχνολογία mRNA στέλνουν το γενετικό υλικό της ακίδας στο υγρό του κυττάρου και δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα.

«Όταν αυτά τα γονίδια του ιού βρίσκονται στον πυρήνα του κυττάρου μπορούν να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα» δήλωσε στους Financial Times ο Μαρσάλεκ.

Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά πώς υπάρχει λύση αν οι επιστήμονες που εξελίσσουν τα εμβόλια των AstraZeneca και J&J τροποποιήσουν τη συχνότητα της πρωτεϊνης ακίδας ώστε να αποτρέψουν τη διάσπασή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!