Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιπλέον 900 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων
[Euro2day]: Επιπλέον 900 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων

[Euro2day]: Επιπλέον 900 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων

Στόχος να χρηματοδοτηθούν δράσεις που σχετίζονται με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στα 10,5 δισ. ευρώ το σύνολο των δεσμευμένων πόρων για το ΠΔΕ έτους 2020. Κατατέθηκε τροπολογία τη Βουλή.

Την αύξηση των πιστώσεων του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων κατά 900 εκατ. ευρώ για το έτος 2020, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή. Με τα επιπλέον 900 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Με την προσθήκη των 900 εκατ. ευρώ, τα συνολικά όρια δαπανών του ΠΔΕ για το 2020 διαμορφώνονται στα 2,021 δισ. ευρώ στο εθνικό σκέλος, στα 8,4 δισ. ευρώ στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος και συνολικά στα 10,421 δισ. ευρώ.

Επιπλέον στο άρθρο 3 της συγκεκριμένης τροπολογίας για τις προβλεπόμενες ενισχύσεις, διατίθεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αδιάθετο υπόλοιπο, έως το ύψος του ποσού των 45 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη πιστωθεί για τον σκοπό αυτό και συμπληρωματικό ποσό 22 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Επίσης από τις ως άνω πιστώσεις διατίθεται ποσό και για την ενίσχυση των επενδύσεων για την ικανοποίηση αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2010 ή θα υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!