Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επιδοτούμενη τεχνική κατάρτιση εργαζομένων από τη ΓΣΕΒΕΕ
[Euro2day]: Επιδοτούμενη τεχνική κατάρτιση εργαζομένων από τη ΓΣΕΒΕΕ

[Euro2day]: Επιδοτούμενη τεχνική κατάρτιση εργαζομένων από τη ΓΣΕΒΕΕ

Στη διενέργεια σεμιναρίων για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, προχωρά το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Συνομοσπονδίας. Στα πέντε ευρώ ανά ώρα το ποσό της επιδότησης. Τα θεματικά αντικείμενα, οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Πέντε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης σε ισάριθμα τεχνικά θα υλοποιήσει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ).

Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε επιλεγμένα επαγγέλματα του τομέα των Κατασκευών, σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας» με κωδικό ΟΠΣ 5002684 που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014- 2020».

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο του έργου είναι η κατάρτιση 1.492 εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας, που εντάσσονται σε όλους τους τομείς/κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, την επαγγελματική τους θέση και να ενισχύσουν τη δυνατότητα της επαγγελματικής τους κινητικότητας.

Με βασικό κορμό την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, που θα οδηγούν και σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αναμένεται να αποκτηθούν, καταληκτικός σκοπός είναι η ενδυνάμωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων εργαζομένων στον στρατηγικό τομέα Υλικά-Κατασκευές με επικέντρωση σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Τα προγράμματα κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 50 ωρών έκαστο (ημερήσια κατάρτιση με οποιαδήποτε μέθοδο εκπαίδευσης έως 4 ώρες), αποτελούνται από θεωρητικό (35 ώρες) και πρακτικό (15 ώρες – case study) τμήμα και αφορούν σε πέντε θεματικά αντικείμενα κατάρτισης τα οποία είναι τα εξής:

  1. Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους αλουμινοσιδηροκατασκευαστέ
  2. Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους τεχνίτες τοποθέτησης υαλοπινάκων
  3. Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους υδραυλικούς
  4. Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους ηλεκτρολόγους
  5. Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για τους ψυκτικούς

Τα προγράμματα θα υλοποιούνται έως και τον Οκτώβριο του 2021, σε πανελλαδικό επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!