Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επέστρεψε από το Διάστημα ο Τζεφ Μπέζος
[Euro2day]: Επέστρεψε από το Διάστημα ο Τζεφ Μπέζος

[Euro2day]: Επέστρεψε από το Διάστημα ο Τζεφ Μπέζος

Ακόμη ένα ορόσημο ξεπεράστηκε σήμερα, με τον πιο πλούσιο άνθρωπο του κόσμου να κάνει ένα ταξίδι διάρκειας λίγων λεπτών στο Διάστημα. Ηταν η πρώτη παγκοσμίως διαστημική πτήση χωρίς πιλότο, με ένα πλήρωμα εξ ολοκλήρου από πολίτες.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, εκτοξεύθηκε στις 4:00 ώρα Ελλάδος στο Διάστημα, με το όχημα New Shepard της εταιρείας του Blue Origin για μια υποτροχιακή πτήση, άλλο ένα ορόσημο που αναγγέλλει μια νέα εποχή ιδιωτικών διαστημικών ταξιδιών.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος αναχώρησε από εγκαταστάσεις στην έρημο του δυτικού Τέξας για ένα ταξίδι διάρκειας λίγων λεπτών στην άκρη του Διαστήματος, εννέα μέρες αφότου ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπράνσον πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη υποτροχιακή πτήση για την εταιρεία του διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic από το Νέο Μεξικό.

Ο Μπράνσον πήγε πρώτος στο Διάστημα, όμως ο Μπέζος επρόκειτο να πετάξει σε μεγαλύτερο ύψος -100 χιλιόμετρα για την Blue Origin έναντι 86 χλμ. για τη Virgin Galactic-, σε αυτό που ειδικοί αποκαλούν την πρώτη παγκοσμίως διαστημική πτήση χωρίς πιλότο, με ένα πλήρωμα που αποτελείται εξ ολοκλήρου από πολίτες.

Ο Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.com, του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου, και ο αδελφός του και στέλεχος μη εισηγμένων εταιρειών Μαρκ Μπέζος, συνοδεύονταν από την πρωτοπόρο αεροπόρο Γουάλι Φανκ, 82 ετών, και τον άρτι αποφοιτήσαντα από το λύκειο Όλιβερ Ντάεμεν, 18 ετών, οι οποίοι έγιναν ο γηραιότερος και ο νεότερος άνθρωπος, αντίστοιχα, που φθάνουν στο Διάστημα.

Η Φανκ ήταν μία από τη λεγόμενη ομάδα γυναικών Mercury-13, που εκπαιδεύτηκαν για να γίνουν αστροναύτες της NASA στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά παρακάμφθηκε λόγω του φύλου της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!