Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επενδυτικό πάρτι στα Αμοιβαία Κεφάλαια
[Euro2day]: Επενδυτικό πάρτι στα Αμοιβαία Κεφάλαια

[Euro2day]: Επενδυτικό πάρτι στα Αμοιβαία Κεφάλαια

Φρέσκο χρήμα που προσεγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ έχει τοποθετηθεί από το Νοέμβριο του 2020 έως σήμερα σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ελληνικών ΑΕΔΑΚ. Σε τίτλους του εξωτερικού η μερίδια του λέοντος, «ψίχουλα» μόνο στο ΧΑ. Κομβικός ο ρόλος των τραπεζών.

Ο συνδυασμός των μηδενικών καταθετικών επιτοκίων, αλλά και των αξιοσημείωτων αποδόσεων που έχουν σημειώσει κατά τα τελευταία χρόνια οι μετοχές και τα ομόλογα ανά τον κόσμο, ώθησε αρκετούς επενδυτές στο να τοποθετήσουν τμήμα των αποταμιεύσεών τους σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο πεντάμηνο της φετινής χρονιάς, οι καθαρές κεφαλαιακές εισροές (αγορές μείον πωλήσεις) σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ελληνικών ΑΕΔΑΚ έχουν προσεγγίσει το ένα δισ. ευρώ! (984 εκατ. ευρώ).

Αν τώρα συνυπολογιστούν και οι καθαρές κεφαλαιακές εισροές του τελευταίου διμήνου του 2020 (+84,68 εκατ. τον Νοέμβριο και +90,54 εκατ. το Δεκέμβριο), τότε προκύπτει ότι «φρέσκο χρήμα» ύψους 1,159 δισ. ευρώ τοποθετήθηκε σε μερίδια ελληνικών ΑΕΔΑΚ κατά τους τελευταίους επτά μήνες.

«Όταν οι συστημικές τράπεζες προσφέρουν σε προθεσμιακές καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επιτόκιο γύρω στο 0,05% συν κάποια κουπόνια αγορών, είναι αναμενόμενο πως αρκετοί αποταμιευτές θα αναζητήσουν εναλλακτικές επενδυτικές λύσεις, έστω και αν αυτές συνεπάγονται αυξημένο ρίσκο. Επιπλέον, είναι και οι ίδιες οι τράπεζες που προωθούν τη διάθεση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων που διαχειρίζονται οι θυγατρικές τους ΑΕΔΑΚ. Μέσα από μια τέτοια κίνηση, οι τράπεζες καταφέρνουν αφ’ ενός να απαλλαγούν από τους όποιους τόκους της κατάθεσης και αφ’ ετέρου να καρπωθούν έσοδα από προμήθειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!