Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επενδυτική έκρηξη τα επόμενα χρόνια βλέπουν οι CEO των τραπεζών
[Euro2day]: Επενδυτική έκρηξη τα επόμενα χρόνια βλέπουν οι CEO των τραπεζών

[Euro2day]: Επενδυτική έκρηξη τα επόμενα χρόνια βλέπουν οι CEO των τραπεζών

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μπαράζ επενδύσεων τα επόμενα χρόνια αναμένουν Φ. Καραβίας, Β. Ψάλτης, Π. Μυλωνάς και Χρ. Μεγάλου. Η μοναδική ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης, η νέα γενιά NPLs και πότε αναμένονται αναβαθμίσεις.

Την αισιοδοξία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα έτη αλλά και την εκτίμησή τους ότι η χώρα έχει μπροστά της ένα επενδυτικό μπαμ εξέφρασαν στο συνέδριο της MasterCard οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών κ. Φ. Καραβίας, Β. Ψάλτης, Π. Μυλωνάς και Χρ. Μεγάλου.

Και οι τέσσερις επικεφαλής υπογράμμισαν ότι τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στην χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με τις απευθείας χορηγήσεις των τραπεζών πρέπει να αξιοποιηθούν προς την σωστή κατεύθυνση, γεγονός το οποίο στηρίζει με τις αποφάσεις του ως προς τον τρόπο διάθεσης των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης η κυβέρνηση.

Προέβλεψαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια θα τρέξει με αύξηση 3,5%-4% και ότι αναμένονται πολλές σημαντικές επενδύσεις σε ολόκληρο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Καραβίας: Εντός των επόμενων 15-18 μηνών η επενδυτική βαθμίδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίωνας Καραβίας εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα επόμενα έτη θα κινηθεί με ρυθμό 3,5%-4% κάτι που όπως είπε “έχουμε να το δούμε από την δεκαετία του `60″.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!