Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επενδυτές Διαδικτύου: Κλειδί η διασπορά των μετοχών της ΔΕΗ
[Euro2day]: Επενδυτές Διαδικτύου: Κλειδί η διασπορά των μετοχών της ΔΕΗ

[Euro2day]: Επενδυτές Διαδικτύου: Κλειδί η διασπορά των μετοχών της ΔΕΗ

Προτιμήθηκε στη ΔΕΗ η ΑΜΚ αντί της πώλησης του 17%, ευνοώντας έτσι την αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας, αφού τα έσοδα θα οδηγηθούν στο πρόγραμμα μετασχηματισμού και όχι σε εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, αναφέρει ανακοίνωση.

«Η διασπορά των μετοχών σε περισσότερους επενδυτές-μετόχους, είναι θετική για την εταιρική διακυβέρνηση, αφού περισσότεροι μέτοχοι θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων, μοντέλο που έχουν ακολουθήσει και άλλες μεγάλες ελληνικές εισηγμένες εταιρείες. Επιπρόσθετα το ποσοστό του Δημοσίου, μετά τη μη συμμετοχή του και την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, θα περιοριστεί σε επίπεδα καταστατικής μειοψηφίας, δηλαδή περίπου στο 34% από το 51% που κατέχει σήμερα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους επενδυτές να μετέχουν στην πορεία της νέας ΔΕΗ ».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του ΔΣ του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου (ΣΕΔ), αφού όπως σημείωνει διάβασε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις και όσα γράφονται στον Τύπο για την ΑΜΚ της ΔΕΗ και κατέληξε ομόφωνα στην εξής ανακοίνωση.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο:

«Η ΔΕΗ εκμεταλλευόμενη το timing της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ που έγινε σε πολύ υψηλή τιμή, δίνοντας αυτόματα νέα αξία στην ίδια την ΔΕΗ , προχώρησε σε ανακοινώσεις για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους τουλάχιστον 750 εκ ευρώ, με το μοντέλο που είδαμε στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου της ALPHA BANK και της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Προτιμήθηκε δηλαδή η ΑΜΚ αντί της πώλησης του 17%, ευνοώντας έτσι την αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας, αφού τα έσοδα θα οδηγηθούν στο πρόγραμμα μετασχηματισμού και όχι σε εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!