Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σε επενδύσεις μηδαμινής απόδοσης τα χρήματα των νοικοκυριών
[Euro2day]: Σε επενδύσεις μηδαμινής απόδοσης τα χρήματα των νοικοκυριών

[Euro2day]: Σε επενδύσεις μηδαμινής απόδοσης τα χρήματα των νοικοκυριών

Οι Eλληνες είναι τοποθετημένοι κατά κύριο λόγο σε επενδύσεις μηδαμινών αποδόσεων σημειώνει ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος. Στο ένα τρισ. ευρώ τα ακίνητα, στα 127 δισ. οι τραπεζικές καταθέσεις και μόλις στο 3% οι μετοχές και τα ομόλογα. Oι μακροπρόθεσμες προοπτικές του ΧΑ.

«Οι κυριότερες περιουσιακές κατηγορίες στην Ελλάδα είναι αυτές των ακινήτων και των καταθέσεων, που στις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρουν μηδαμινό εισόδημα στους κατόχους τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος, γνωστό στέλεχος της αγοράς από τη θητεία του στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, αλλά και από τη μετοχική του σχέση με την 3K Investment Partners ΑΕΔΑΚ.

Ειδικότερα, ο κ. Κανελλόπουλος επικαλούμενος κυρίως στοιχεία του ΙΟΒΕ, του Υπουργείου Οικονομικών και της 3K Investment Partners ΑΕΔΑΚ, ανέφερε πως οι επενδύσεις των Ελλήνων σε ακίνητα προσεγγίζουν -σε όρους αντικειμενικής αξίας- το ένα τρισ. ευρώ (λογικά σε τρέχουσες αξίες θα είναι υψηλότερες), όταν οι καταθέσεις των νοικοκυριών στις εγχώριες τράπεζες κυμαίνονται γύρω στα 127 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή οι τοποθετήσεις τόσο σε μετοχές όσο και ομόλογα από το επενδυτικό κοινό περιορίζονται μόλις στα 30 δισ. ευρώ.

Ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στη βαριά φορολογία που συνοδεύει τις επενδύσεις σε ακίνητα, ακόμη και αν πολλές φορές δεν προκύπτουν έσοδα για τον επενδυτή, ενώ σε ότι αφορά τις τραπεζικές καταθέσεις εστίασε στα τρέχοντα οριακά επιτόκια ακόμη και για προθεσμιακές τοποθετήσεις σημαντικών ποσών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!