Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από EBRD το 2020
[Euro2day]: Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από EBRD το 2020

[Euro2day]: Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από EBRD το 2020

Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ οι επενδύσεις της EBRD στην ελληνική οικονομία, με τον ευρωπαϊκό θεσμό να παίρνει θέσει σε 17 έργα στη χώρα εντός του 2020.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) αύξησε τις επενδύσεις της στην Ελλάδα το 2020 για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού και για να δημιουργήσει τα θεμέλια για ανάκαμψη με έμφαση στην οικοδόμηση πιο ισχυρών οικονομιών.

Συνεχίζοντας την υποστήριξή της στην ελληνική οικονομία και το 2020, η Τράπεζα επένδυσε 797 εκατομμύρια ευρώ σε 17 έργα, έναντι 571 εκατομμυρίων ευρώ σε 13 έργα το 2019, κατατάσσοντας την Ελλάδα στις πέντε πρώτες χώρες επενδύσεων της EBRD για την περσινή χρονιά.

Η Andreea Moraru, Επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που συμβάλλουμε στην ισχυρή αντιμετώπιση της κρίσης, υποστηρίζοντας την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, βοηθώντας τις τοπικές επιχειρήσεις εντοπίζοντας τις ανάγκες τους και διευκολύνοντας τη μετάβαση σε πιο πράσινες οικονομικές δραστηριότητες».

Η Τράπεζα χορήγησε δάνειο ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΗ. Η πιστωτική διευκόλυνση θα υποστηρίξει τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης της ΔΕΗ σε μια περίοδο μεταβλητότητας πληρωμών από τους πελάτες μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Θα ενισχύσει επίσης την ανθεκτικότητα του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας στο σύνολό του, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα των βασικών προμηθειών κοινής ωφελείας και διατηρώντας το μομέντουμ προς μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η EBRD αύξησε επίσης τις προσπάθειές της για υποστήριξη του ελληνικού ιδιωτικού τομέα επενδύοντας 57,5 εκατομμύρια ευρώ στην επιτυχή έκδοση του επταετούς ομολόγου ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. δραστηριοποιείται στους τομείς των υποδομών, της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από θερμικές πηγές και ΑΠΕ, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!