Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επενδύσεις 2 δισ. από τον ΔΕΔΔΗΕ ως το 2024
[Euro2day]: Επενδύσεις 2 δισ. από τον ΔΕΔΔΗΕ ως το 2024

[Euro2day]: Επενδύσεις 2 δισ. από τον ΔΕΔΔΗΕ ως το 2024

Έτοιμο το business plan, σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη. Στα 850 εκατ. η επένδυση για εγκατάσταση 7,5 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών ρεύματος. Χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το business plan του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Athens Investment Forum, ανακοίνωσε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται υπό έγκριση και προβλέπει επενδύσεις της τάξης των 2 δισ. ευρώ για το δίκτυο διανομής αλλά και για την εγκατάσταση 7,5 εκατομμυρίων «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Το πρόγραμμα του roll out υπολογίζεται, σύμφωνα με τον υπουργό, σε 850 εκατ. ευρώ και το υπουργείο έχει αιτηθεί τη χρηματοδότησή του από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μέσα στον μήνα επίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της ΡΑΕ Θανάσης Δαγούμας, η Αρχή θα εκδώσει την απόφασή της και για το ρυθμιστικό πλαίσιο του ΔΕΔΔΗΕ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή.

Ιδιωτικοποιήσεις

Ο υπουργός ΠΕΝ αναφέρθηκε σε πέντε τομείς της ενέργειας, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη της οικονομίας. Ο πρώτος τομέας αφορά στις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις, με τον κ. Χατζηδάκη να αναγγέλλει τροπολογία την ερχόμενη εβδομάδα για την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων του ΔΕΔΔΗΕ, της ΛΑΡΚΟ και της ΔΕΠΑ Υποδομών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!