Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Επεκτείνονται οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής
[Euro2day]: Επεκτείνονται οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής

[Euro2day]: Επεκτείνονται οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής

Σκοπός της δράσης στις περιοχές που δεν διαθέτουν υποδομές του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, που διαθέτει σήμερα το ΕΣΥ, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους.

Tην απόφαση επέκτασης του εθνικού δικτύου τηλεϊατρικής σε νησιά της Περιφέρειας Αττικής, μία δράση προϋπολογισμού 1.2 εκ. ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Σκοπός της δράσης στις περιοχές που δεν διαθέτουν υποδομές του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, που διαθέτει σήμερα το ΕΣΥ, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους. Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών υγείας ακόμη εντός της οικίας των ασθενών, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για την λειτουργία 90 συστημάτων κατ’ οίκων μέριμνας και παρακολούθησης. Επιπρόσθετα, θα διευκολυνθεί η συνεχής και δια βίου εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νησιωτικών δομών υγείας, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού των νησιών.

Επιπρόσθετα στο έργο περιλαμβάνονται:
* Αναβάθμιση του Κέντρου Δεδομένων ώστε να εξυπηρετήσει όλα τα νέα σημεία
* Ασύρματο δίκτυο για το σύνολο των σημείων ΕΔΙΤ της Περιφέρειας
* Συμπληρωματικός εξοπλισμός και μελέτες με έμφαση στην ψηφιακή ασφάλεια.
* Υπηρεσίες εκπαίδευσης και πιλοτικής λειτουργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!