Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ενθαρρυντικά σινιάλα και αβεβαιότητες για το ΑΕΠ από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο
[Euro2day]: Ενθαρρυντικά σινιάλα και αβεβαιότητες για το ΑΕΠ από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

[Euro2day]: Ενθαρρυντικά σινιάλα και αβεβαιότητες για το ΑΕΠ από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Τα θετικά σημάδια για την ελληνική οικονομία αναλύει το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο Οι βασικές αβεβαιότητες και οι πηγές κινδύνου για την τρέχουσα χρονιά.

Τους πρώτους μήνες του 2021 προκύπτουν ενθαρρυντικά στοιχεία από τους πρόδρομους δείκτες οικονομικής συγκυρίας, τονίζει στην εαρινή του έκθεση το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο.

Οπως αναφέρει, ανοδική είναι η τάση σε ότι αφορά το οικονομικό κλίμα, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται τον Απρίλιο του 2021 στις 97,9 μονάδες, την καλύτερη δηλαδή επίδοση από πέρυσι τον ίδιο μήνα. Η ανοδική αυτή πορεία οφείλεται τόσο στη βελτίωση των καταναλωτικών όσο και στη βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών. Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της εταιρείας ΙΗS Markit στη μεταποίηση βελτιώθηκε στην Ελλάδα τον μήνα Απρίλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, συνεισφέροντας στη διαμόρφωση μιας πεντάμηνης ανοδικής τάσης από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή έχει φέρει το επίπεδο του δείκτη υψηλότερα από τις πενήντα μονάδες, δείχνοντας ότι πλειοψηφούν οι θετικές προβλέψεις για την πορεία του κλάδου (ευνοϊκό κλίμα). Αντίστοιχα τα διαθέσιμα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής για τον μήνα Μάρτιο δείχνουν μια σταθερά ανοδική πορεία για τον γενικό δείκτη και τον δείκτη μεταποίησης τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο έλεγχος της πανδημίας και η άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία έχει σταδιακά ξεκινήσει, αναμένεται να επαναφέρουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης το 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!