Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Enterprise Greece: Οι τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά του Καναδά
[Euro2day]: Enterprise Greece: Οι τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά του Καναδά

[Euro2day]: Enterprise Greece: Οι τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά του Καναδά

Στην προσπάθεια ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, σημαντική είναι η υποστήριξη που παρέχει η Enterprise Greece στις ελληνικές εταιρείες, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Καναδών.

Οι προκλήσεις και οι τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά του Καναδά για τις ελληνικές επιχειρήσεις, παρουσιάστηκαν στο webinar: «Doing Business in Canada – COVID 19 Challenges and Opportunities», το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στην Οττάβα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Καναδάς είναι μεταξύ των χωρών με τον υψηλότερο μέσο μισθό στον κόσμο και διαθέτει ένα από τα ασφαλέστερα χρηματοπιστωτικά συστήματα παγκοσμίως, γεγονός που τον καθιστά μια ενδιαφέρουσα αγορά-στόχο για τους Έλληνες εξαγωγείς και μια ιδανική αγορά για εξαγωγές προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Τα περιθώρια ανάπτυξης και περαιτέρω διεύρυνσης των εμπορικών δραστηριοτήτων των δύο χωρών είναι τεράστια, δεδομένου ότι οι ελληνικές εξαγωγές στον Καναδά κυμαίνονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα (το 2019, μόνο το 0,04% των συνολικών εισαγωγών του Καναδά ήταν από την Ελλάδα). Ενώ και η Συμφωνία Ολοκληρωμένου Οικονομικού Εμπορίου, η οποία υπεγράφη μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης και προβλέπει τη μείωση των δασμών και τη διευκόλυνση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, μπορεί να αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για τις ελληνικές, εξαγωγικές εταιρίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!