Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Enterprise Greece: Τα συμπεράσματα του Webinar «Doing Business in Germany»
[Euro2day]: Enterprise Greece: Τα συμπεράσματα του Webinar «Doing Business in Germany»

[Euro2day]: Enterprise Greece: Τα συμπεράσματα του Webinar «Doing Business in Germany»

Συμμετείχαν περισσότερες από 100 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, από τους κλάδους Τροφίμων & Ποτών, Βιομηχανικού Εξοπλισμού και Software – Πληροφορικής.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τέταρτο διαδικτυακό εξαγωγικό webinar: «Doing Business in Germany – COVID 19 Challenges and Opportunities», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Βερολίνο, και απευθυνόταν σε στελέχη ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην αγορά της Γερμανίας.

Στο webinar συμμετείχαν περισσότερες από 100 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, από τους κλάδους Τροφίμων & Ποτών, Βιομηχανικού Εξοπλισμού και Software – Πληροφορικής.

Τα βασικότερα συμπεράσματα που εξήχθησαν από το webinar ήταν τα εξής:

  • Η Ελλάδα κατέχει την 41η θέση ως προμηθεύτρια χώρα της Γερμανίας αλλά η Γερμανία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες εξαγωγείς, αφού αποτελεί την 2η εξαγωγική αγορά για τα ελληνικά προϊόντα. Κατά την περίοδο 2015-2019, παρατηρήθηκε αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων στην Γερμανία, από 1,9 σε 2,3 δις € (αύξηση 17,4%).
  • Κατά την διάρκεια της πανδημίας, ο κλάδος των τροφίμων και ποτών πέτυχε αύξηση πωλήσεων τόσο σε καταστήματα, όσο και σε online πωλήσεις, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση κατά 33,3%. Οι Γερμανοί καταναλωτές δίνουν έμφαση στην ποιότητα και στις ανταγωνιστικές τιμές. Ιδιαίτερα υψηλή είναι η ζήτηση για βιολογικά προϊόντα. Για την είσοδο στη γερμανική αγορά, συστήνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις η δημιουργία κοινοπραξιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!