Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Enterprise Greece: Εξαγωγές και ψηφιακό κράτος
[Euro2day]: Enterprise Greece: Εξαγωγές και ψηφιακό κράτος

[Euro2day]: Enterprise Greece: Εξαγωγές και ψηφιακό κράτος

Ξένοι διπλωμάτες ενημερώθηκαν για την πορεία της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του κράτους. “Επιτέλους το κράτος παύει να αντιμετωπίζει τον επιχειρηματία ως κλητήρα”, τόνισε ο αρμόδιο υφυπουργός Θ. Λιβάνιος.

Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) και η Ένωση Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα (Club of Εconomic and Commercial Diplomats – ECDC), συνδιοργάνωσαν κλειστή εκδήλωση με θέμα τη μετάβαση του κράτους στην ψηφιακή εποχή. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην Πρεσβεία της Κύπρου.

Η Enterprise Greece, ο επίσημος εθνικός φορέας προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και προώθησης εξαγωγών, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, είναι το μόνο θεσμικό μέλος της Ένωσης, η οποία απαρτίζεται από 60 περίπου Εμπορικούς και Οικονομικούς Ακολούθους ξένων πρεσβειών. Η Ένωση έχει εξελιχθεί σε σημαντικό εργαλείο προώθησης της οικονομικής διπλωματίας, αφού τα Μέλη της έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πολιτιστικά, αναπτυξιακά, και όχι μόνο, μηνύματα στις χώρες προέλευσής τους.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο συναντήσεων που διοργανώνει η Enterprise Greece για την ενημέρωση των μελών της Ένωσης από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας για θέματα αρμοδιότητάς τους ή θέματα επικαιρότητας. Σημειώνεται ότι κατά μέσο όρο διοργανώνονται 10 τέτοιες εκδηλώσεις τον χρόνο. Στο ίδιο πλαίσιο, διοργανώνονται ψηφιακές συναντήσεις προβολής των Περιφερειών, επιτόπιες επισκέψεις σε ελληνικές επιχειρήσεις, συναντήσεις με ερευνητικά ιδρύματα και θεσμικούς φορείς κ.λπ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, ήταν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης, είχε ο Πρόεδρος του Club και Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου, Ιωσήφ Κυπραίος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!