Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ενωση Συνταξιούχων: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβει τις ευθύνες του πίσω από νέα «πιλοτική δίκη»
[Euro2day]: Ενωση Συνταξιούχων: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβει τις ευθύνες του πίσω από νέα «πιλοτική δίκη»

[Euro2day]: Ενωση Συνταξιούχων: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβει τις ευθύνες του πίσω από νέα «πιλοτική δίκη»

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να γλιτώσει από τη μαζική αντίδραση χιλιάδων συνταξιούχων, που ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές διεκδικώντας αναδρομικά των συντάξεών τους για Δώρα και για Επικούρηση, υποστηρίζει.

Σειρά δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες αφήνουν υπόνοιες σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα «πιλοτική δίκη» στο ΣτΕ , με πρωτοβουλία του e-ΕΦΚΑ , σχετικά με τις περικοπές που έγιναν κατά τα μνημονιακά έτη, σε δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, σημειώνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε ανακοίνωσή του και «καταγγέλλει τυχόν νέα μεθόδευση που αποσκοπεί στο να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση σε βάρος της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , για άλλη μια φορά δείχνουν πρωτοφανή ασυνέπεια στις υποσχέσεις και στις δεσμεύσεις τους προς το σύνολο των συνταξιούχων», σημειώνει.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως δέχεται το σύνολο του νομικού κόσμου, με την πρόσφατη απόφαση επί της πιλοτικής δίκης του Ιανουαρίου, έκρινε ότι οι συνταξιούχοι δικαιούνται όλες τις μειώσειςκαι τα Δώρα Κύριας και Επικουρικής σύνταξης, έστω και γι’ αυτό το «ελάχιστο εντεκάμηνο» Ιούνιος 2015- Μάιος 2016.
Τυχόν νέα προσφυγή σε νέα πιλοτική δίκη για δήθεν περαιτέρω ερμηνεία της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ αποτελεί βαρύτατη προσβολή στο θεσμό της Δικαιοσύνης και στο κύρος του ανωτάτου Δικαστηρίου και συνιστά πρωτοφανή εμπαιγμό σε βάρος των πενόμενων συνταξιούχων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!