Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Αντιμέτωποι με το νέο πτωχευτικό οι δανειολήπτες
[Euro2day]: Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Αντιμέτωποι με το νέο πτωχευτικό οι δανειολήπτες

[Euro2day]: Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Αντιμέτωποι με το νέο πτωχευτικό οι δανειολήπτες

“Το νέο δυσμενές τοπίο δεν περιλαμβάνει καμία νομοθετική προστασία της κύριας κατοικίας, ακόμα και για μεγάλες κατηγορίες ευάλωτων οφειλετών. Παράλληλα οριοθετούνται εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια ένταξης στη διαδικασία μεταβίβασης της κύριας κατοικίας”.

“H Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας προσκλήθηκε και συμμετείχε σήμερα με δύο εκπροσώπους της στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) σχετικά με τον σχεδιασμό μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης για την πρόληψη της υπερχρέωσης φυσικών και νομικών προσώπων, στα πλαίσια του έργου τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τίτλο «Υποστήριξη της Ελλάδας για την ενίσχυση του πλαισίου που διέπει την υπερχρέωση»”, αναφέρει ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

“Με πολλές παρεμβάσεις μας στο πρόσφατο παρελθόν, έχουμε αντιταχθεί στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα αφού θεωρούμε ότι περιέχει πλείστες όσες διατάξεις με βάση τις οποίες απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία της πτώχευσης, προς όφελος των πιστωτών (ΑΑΔΕ/ΔΟΥ, ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ, Δήμους κλπ) και φυσικά κυρίως των Τραπεζών.

Το νέο δυσμενές τοπίο δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους, αλλά περιλαμβάνει τους υπερχρεωμένους οφειλέτες, τις μικρές επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Επισημάναμε ότι δεν περιλαμβάνει καμία νομοθετική προστασία της κύριας κατοικίας, ακόμα και για μεγάλες κατηγορίες ευάλωτων οφειλετών ενώ παράλληλα οριοθετούνται εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια ένταξης στη διαδικασία μεταβίβασης της κύριας κατοικίας σε κρατικό φορέα και μίσθωσης αυτής από τον οφειλέτη, με δικαίωμα επαναγοράς τη διαδικασία, με συνέπεια να μένουν απροστάτευτοι πραγματικά ευάλωτοι οφειλέτες και άλλοι νεόπτωχοι (πχ κορωνόπληκτοι εργαζόμενοι, άνεργοι ή άεργοι επαγγελματίες κλπ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!