Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ενοχος ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας
[Euro2day]: Ενοχος ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας

[Euro2day]: Ενοχος ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας

Το κόμμα του, ανέφεραν οι εισαγγελείς, ξόδεψε σχεδόν τα διπλάσια από τα 22,5 εκατ. ευρώ που επέτρεπε ο εκλογικός νόμος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και στη συνέχεια προσέλαβε μια υπηρεσία δημοσίων σχέσεων για να κρύψει το κόστος.

Ενοχος για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας στις προεδρικές εκλογές του 2012 κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, από δικαστήριο του Παρισιού την Πέμπτη.

Το δικαστήριο δεν έχει ακόμη πει ποια ποινή θα επιβληθεί στον Σαρκοζί, ο οποίος ηγήθηκε της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012.

Το κόμμα του, ανέφεραν οι εισαγγελείς, ξόδεψε σχεδόν τα διπλάσια από τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ που επέτρεπε ο εκλογικός νόμος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και στη συνέχεια προσέλαβε μια υπηρεσία δημοσίων σχέσεων για να κρύψει το κόστος.

Ο Σαρκοζί αρνείται ότι έχει κάνει οτιδήποτε λάθος. Θα ασκήσει έφεση σε βάρος της απόφασης του δικαστηρίου που τον έκρινε σήμερα ένοχο, ανακοίνωσε ο Τιερί Ερζόγκ, συνήγορος του Σαρκοζί.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε επίσης ότι μπορεί να εκτίσει την ποινή κατ’ οίκον, με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Ο πρώην αρχηγός του κράτους ήταν απών από το δικαστήριο του Παρισιού κατά την ανάγνωση της απόφασης. Είναι η δεύτερη ετυμηγορία που ανακοινώνεται φέτος σε βάρος του Σαρκοζί, ο οποίος κυβέρνησε τη Γαλλία από το 2007 έως το 2012 και διατηρεί επιρροή μεταξύ των συντηρητικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!