Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ενοικιαζόμενα δωμάτια: Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να κάνει τον ναυαγοσώστη
[Euro2day]: Ενοικιαζόμενα δωμάτια: Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να κάνει τον ναυαγοσώστη

[Euro2day]: Ενοικιαζόμενα δωμάτια: Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να κάνει τον ναυαγοσώστη

Σύμφωνα με τον Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., ο Χ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι, υπό προϋποθέσεις, ρόλο ναυαγοσώστη θα μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης ή ο εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Σε διευκρινίσεις για το θέμα της υποχρεωτικής ύπαρξης ναυαγοσώστη στα τουριστικά καταλύματα που διαθέτουν πισίνα, προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σημειώνει ο ΣΕΤΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος Παναγιώτη Τοκούζη, ο υπουργός Τουρισμού διευκρίνισε ότι για καταλύματα δυναμικότητας μικρότερης των 50 κλινών ή στην περίπτωση που το βάθος των κολυμβητικών δεξαμενών τους είναι μικρότερο από 1,5 μέτρο, χρέη «ναυαγοσώστη πισίνας» δύναται να εκτελεί και ο ιδιοκτήτης ή ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, εφόσον λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Τα ανωτέρω θα καθοριστούν σε ΚΥΑ των υπουργών Υγείας και Τουρισμού, που θα εκδοθεί, βάσει της παρ. 5 του άρθρου 46, του ν. 4688 / 24-5-2020.

Όσον αφορά στο άλλο μεγάλο θέμα για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αυτό της κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνει επαναξιολόγησή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!