Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ενέσεις στις κρατικές τράπεζες εξετάζει η Τουρκία
[Euro2day]: Ενέσεις στις κρατικές τράπεζες εξετάζει η Τουρκία

[Euro2day]: Ενέσεις στις κρατικές τράπεζες εξετάζει η Τουρκία

Ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες κινήθηκαν πιο συντηρητικά, οι κρατικές σχεδόν διπλασίασαν τον δανεισμό τους πέρυσι, βοηθώντας την οικονομία να αποφύγει τη συρρίκνωση και να αυξήσει την ανάκαμψη με στήριξη και από την εκστρατεία εμβολιασμού.

Νέα κεφαλαιακή ενίσχυση στις κρατικές τράπεζες εξετάζει η Τουρκία, σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο, χρειάζεται επίσης ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, αφότου οι τράπεζες εξάντλησαν τους πόρους τους, βοηθώντας τη μάχη της Αγκυρας κατά της Covid-19, σύμφωνα με ανώτερους τραπεζίτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες κινήθηκαν πιο συντηρητικά, οι κρατικές σχεδόν διπλασίασαν τον δανεισμό τους πέρυσι, βοηθώντας την οικονομία των 720 δισ. δολαρίων να αποφύγει τη συρρίκνωση και να αυξήσει την ανάκαμψη με βοήθεια από την εκστρατεία εμβολιασμού.

Τώρα, οι αρχές θέλουν οι τράπεζες να είναι έτοιμες για ακόμη μία έκρηξηπίστωσης αργότερα αυτό το έτος για να καλύψουν την αναμενόμενη ζήτηση από τους δανειολήπτες, ανέφεραν οι έξι πηγές στο Reuters.

Οι τραπεζίτες και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί τελική κυβερνητική απόφαση σχετικά με την ενίσχυση, ούτε έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το τι πρέπε να γίνει με τα απλήρωτα δάνεια, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στους ισολογισμούς τόσο τωμν ιδιωτικών όσο και των δημόσιων τραπεζών από τη νομισματική κρίση του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!