Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ενδοιασμοί για εμβολιασμό των παιδιών στη Γερμανία
[Euro2day]: Ενδοιασμοί για εμβολιασμό των παιδιών στη Γερμανία

[Euro2day]: Ενδοιασμοί για εμβολιασμό των παιδιών στη Γερμανία

Η ανεξάρτητη Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού δεν συνιστά τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 16 ετών. Η γερμανική κυβέρνηση ωστόσο έχει ήδη δώσει το πράσινο φως.

Την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) είχε εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου της BioΝTech/Pfizer για παιδιά από 12 ετών και άνω. Την απόφαση αυτή επικύρωσε τη Δευτέρα η Κομισιόν. Παρ’ όλα αυτά, η ανεξάρτητη γερμανική Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού (STIKO) διστάζει να εκδώσει σύσταση για τον εμβολιασμό παιδιών μεταξύ 12 και 15 ετών με το παρασκεύασμα της ΒioΝΤech/Pfizer. Όπως ενδεικτικά δήλωσε ο πρόεδρος της STIKO ΤόμαςΜάρτενς, το εμβόλιο είναι μια ιατρική επέμβαση, στα παιδιά δεν δίνεται μια «καραμέλα με γλυκόριζα».

Σύμφωνα με τον κ. Μάρτενς, τα στοιχεία της έρευνας που κατέθεσε για την αδειοδότηση η παρασκευαστική εταιρεία δεναρκούν. Ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι «πολύ μικρός για αξιόπιστα συμπεράσματα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια σε αυτή την ηλικιακή ομάδα». Έπειτα, 14 από τα 1.100 εμβολιασμένα παιδιά της έρευνας παρουσίασαν σοβαρές αρνητικές αντιδράσεις. Ο καθηγητής Μάρτενς δεν απέκλεισε όμως η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού να συστήσει τη χρήση του εμβολίου της BioΝTech/Pfizer για παιδιά με ιατρικό ιστορικό.

Το εμβόλιο δεν είναι καραμέλα με γλυκόριζα, επισημαίνει ο Τόμας Μάρτενς

Διάσταση απόψεων

Ανεξάρτητα όμως από την εκτίμηση, στην οποία θα καταλήξει η επιτροπή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια έχουν ήδη αποφασίσει την έναρξη του εμβολιασμού των παιδιών από 12 ετών και άνω από την ερχόμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής επιτρέπεται ο εμβολιασμός έφηβων από 16 ετών και άνω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!