Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Έναρξη «Εβδομάδας Eνέργειας» στο Χρηματιστήριο Αθηνών
[Euro2day]: Έναρξη «Εβδομάδας Eνέργειας» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

[Euro2day]: Έναρξη «Εβδομάδας Eνέργειας» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Ομίλου που έχουν ξεκινήσει από το 2020 και στόχο έχουν την προβολή και ανάδειξη εισηγμένων εταιρειών που ανήκουν στους φερόμενους ως «new economy» κλάδους.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο οποίος σηματοδότησε την εκκίνηση της «Εβδομάδος Ενέργειας» του Χρηματιστηρίου, κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης.

Υποδεχόμενος τον κ. Σκρέκα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης επεσήμανε πως «η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Ομίλου που έχουν ξεκινήσει από το 2020 και στόχο έχουν την προβολή και ανάδειξη εισηγμένων εταιρειών που ανήκουν στους φερόμενους ως “new economy” κλάδους».

«Η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον μετασχηματισμό του κλάδου της ενέργειας, που θα αποτελέσει βασικό πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης. Καμία κοινωνία και καμία οικονομία δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί με ισχυρούς ρυθμούς και με βιώσιμο, αειφόρο τρόπο, εάν δεν έχει προετοιμάσει κατάλληλα τον ενεργειακό της κλάδο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προσθέτοντας:

«Η περιβαλλοντική φιλοδοξία της Κυβέρνησής μας έχει αποδειχθεί με την απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσουμε σε μια πολύ γρήγορη απεξάρτηση από τον λιγνίτη. Για να γίνει αυτό, έχουμε σχεδιάσει ένα συνεκτικό στρατηγικό πλάνο επενδύσεων που αφορά στην προσδοκία και την απόφασή μας να πετύχουμε τους περιβαλλοντικούς στόχους για το 2030 και να παράγουμε πάνω από το 60% της ηλεκτροπαραγωγής μέσα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!