Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Eνα στα πέντε ευρώ διέσωσε φέτος ο τουρισμός
[Euro2day]: Eνα στα πέντε ευρώ διέσωσε φέτος ο τουρισμός

[Euro2day]: Eνα στα πέντε ευρώ διέσωσε φέτος ο τουρισμός

Από το άνοιγμα του τουρισμού έως σήμερα ήρθαν στη χώρα 3,9 εκατομμύρια τουρίστες. Με -60% κινήθηκε τον Αύγουστο το Ελ. Βενιζέλος, στο -70% στα περιφερειακά αεροδρόμια. Στο 15% της περσυνής χρονιάς οι αφίξεις οδικού τουρισμού.

Το «ταμείο» της φετινής τουριστικής χρονιάς έκανε ο Χάρης Θεοχάρης σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε από τις φόρμες PLF, τη χώρα μας επισκέφθηκαν 3,9 εκατ. τουρίστες ως σήμερα.

Ο αριθμός που αντιστοιχεί στο 22% των περσινών αφίξεων της ίδιας περιόδου (Γ’ τρίμηνο έτους). Αιτία το γεγονός ότι σημαντικές για τη χώρα μας αγορές προέλευσης όπως οι ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία και το Ισραήλ παρέμειναν κλειστές, ενώ ελάχιστες ήταν οι ροές από ανοιχτές αγορές εκτός Ευρώπης, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Λατινική Αμερική κ.λπ., καθώς τα υπερατλαντικά ταξίδια σημείωσαν κάθετη πτώση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αεροπορικές αφίξεις από το άνοιγμα και μέχρι τέλος Ιουνίου στο Ελ. Βενιζέλος κινήθηκαν στο -80% σε σύγκριση με πέρυσι, μειώνοντας τις απώλειες στο -60% στη διάρκεια των Ιουλίου-Αυγούστου, ενώ πτωτική είναι η πορεία και από τις αρχές Σεπτέμβρη, καθώς κινούνται στο -70% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, η συνολική κίνηση ήταν μειωμένη κατά 70%, με τις καλύτερες επιδόσεις να καταγράφονται σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κέρκυρα, Μύκονο, Ζάκυνθο, Χανιά και Σαντορίνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!