Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Tο εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 55 ετών χορηγεί η Ρουμανία
[Euro2day]: Tο εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 55 ετών χορηγεί η Ρουμανία

[Euro2day]: Tο εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 55 ετών χορηγεί η Ρουμανία

Η Ισπανία ανακοίνωσε παρόμοια απόφαση. Η Ιταλία και το Βέλγιο συνέστησαν επίσης τη χρήση ενός άλλου εμβολίου για τους άνω των 55 ετών.

Η ρουμανική κυβέρνηση έλαβε σήμερα τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, τις οποίες αποφάσισε να χορηγήσει στους πολίτες κάτω των 55 ετών, όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι 81.600 δόσεις έφθασαν οδικώς, έναντι 600.000 που αναμένονται συνολικά τον Φεβρουάριο, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Φλορίν Τσίτου στους δημοσιογράφους.

Οι υγειονομικές αρχές απέδωσαν τον περιορισμό της ηλικίας που έθεσαν στην έλλειψη στοιχείων. “Αυτό δεν σημαίνει ότι η AstraZeneca δεν παρέχει αποτελέσματα για τους άνω των 55 ετών αλλά λίγοι άνθρωποι της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας μετείχαν στις κλινικές δοκιμές”, εξήγησε το βράδυ της Παρασκευής ο Βαλέριου Γκεοργκίτα, υπεύθυνος της εκστρατείας εμβολιασμού.

Το εμβόλιο, που ανέπτυξε η βρετανο-σουηδική εταιρία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι στο επίκεντρο επιστημονικής συζήτησης για την αποτελεσματικότητά του σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, γεγονός που οδήγησε έναν αριθμό χωρών να μην το συνιστούν για τον πληθυσμό αυτό, αντίθετα προς τις ευρωπαϊκές συστάσεις.

Η Ισπανία ανακοίνωσε την Παρασκευή παρόμοια απόφαση. Η Ιταλία και το Βέλγιο συνέστησαν επίσης τη χρήση ενός άλλου εμβολίου για τους άνω των 55 ετών.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Αυστρία και η Ελλάδα όρισαν ηλικιακό όριο τα 65 χρόνια.

Είναι το τρίτο εμβόλιο που εγκρίνεται από την ΕΕ έπειτα από αυτά που αναπτύχθηκαν από τις Pfizer/BioNTech και τη Moderna.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!