Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εμβόλιο για τους… πωλητές αναζητά το Χρηματιστήριο
[Euro2day]: Εμβόλιο για τους… πωλητές αναζητά το Χρηματιστήριο

[Euro2day]: Εμβόλιο για τους… πωλητές αναζητά το Χρηματιστήριο

Η αδυναμία της αγοράς να δώσει ανοδική διαφυγή, οι μειωμένες αξίες συναλλαγών και τα μερίσματα αλλάζουν τα δεδομένα της τεχνικής ανάλυσης. Το δύσκολο καλοκαίρι που φαίνεται να προδιαγράφεται στη χώρα από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Παρά το γεγονός ότι η καθαρή αξία συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, η αλλαγή τάσης στο ελληνικό χρηματιστήριο σε αδύναμη από ουδέτερη είναι γεγονός. Οι βασικοί δείκτες δεν συνέχισαν να αναλώνονται σε κίνηση γύρω από τις τρέχουσες στηρίξεις και προχώρησαν σε διάσπαση των 900 μονάδων.

Στα τρέχοντα επίπεδα, οι επενδυτές προεξοφλούν τα νέα δεδομένα που προστίθενται στο παζλ από το μέτωπο της πανδημίας, την πορεία των εμβολιασμών και τα στοιχεία από την οικονομία.

Τα εμπόδια στην ανάκαμψη από την ινδική μετάλλαξη αρχίσουν και βλέπουν οι επενδυτές αλλά και οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι και προσπαθούν να υπολογίσουν τον αρνητικό αντίκτυπο στα τουριστικά έσοδα. Ο αντίκτυπος στην Ελλάδα, αν η Πορτογαλία αποτελεί το μέλλον, θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός, ακριβώς στην καρδιά του καλοκαιριού και των αναμενόμενων εσόδων από τον τουρισμό.

Ήδη η αμερικανική τράπεζα Μorgan Stanley αποτιμά ότι η μετάλλαξη διαμορφώνει ένα νέο τοπίο , το οποίο θα μπορούσε να χτυπήσει την εγχώρια ανάπτυξη από 0,9% έως 2,3% φέτος, μειώνοντας ισόποσα την ανάκαμψη.

Η Citigroup ωστόσο πιστεύει ότι η επιστροφή των τουριστών θα πραγματοποιηθεί και θα στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο φέτος , ενώ οι άφθονοι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου NextGenEU θα στηρίξουν την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι το ελληνικό σχέδιο θα προσθέσει 7% στο ΑΕΠ της χώρας μέχρι το 2026, δηλαδή σχεδόν 1,5% υψηλότερη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!