Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εμβολιάζονται όλοι οι άνω των 18 ετών από σήμερα στις ΗΠΑ
[Euro2day]: Εμβολιάζονται όλοι οι άνω των 18 ετών από σήμερα στις ΗΠΑ

[Euro2day]: Εμβολιάζονται όλοι οι άνω των 18 ετών από σήμερα στις ΗΠΑ

Η ευχάριστη είδηση συμπίπτει με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και με την εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτών συνόρων μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Οι βαριά πληγείσες από την πανδημία ΗΠΑ πραγματοποίησαν ένα θετικό βήμα καθώς οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση εμβολίου κατά της Covid, ενώ από σήμερα όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να εμβολιαστούν.

Η αναστολή της χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson δεν επηρεάζει τον ρυθμό της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα, καθώς το συγκεκριμένο σκεύασμα αναλογούσε σε μια μικρή παρτίδα από τα χορηγούμενα εμβόλια.

Συνολικά, πάνω από 132,12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το 50,4% των πολιτών άνω των 18 ετών έχει ανοσοποιηθεί εν μέρει, ενώ το 32,5% εξ ολοκλήρου.

Η ευχάριστη είδηση από τις ΗΠΑ συμπίπτει με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και με την εφαρμογή ενός συστήματος ανοιχτών συνόρων μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Από σήμερα επιτρέπεται στους κατοίκους της Αυστραλίας να μεταβαίνουν αεροπορικώς στη Νέα Ζηλανδία για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόνο χωρίς την υποχρέωση να τίθενται σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες πολιτείες της Αυστραλίας έχουν επιτρέψει τις επισκέψεις χωρίς υποχρέωση καραντίνας από τη Νέα Ζηλανδία από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η Νέα Ζηλανδία επέβαλε την απομόνωση για τις αφίξεις από τη γείτονά της επικαλούμενη τις ανησυχίες για τα σποραδικά ξεσπάσματα μετάδοσης της COVID-19 στην Αυστραλία.

Στην Ευρώπη, η υγειονομική κατάσταση παραμένει ανησυχητική, ωστόσο ορισμένες χώρες λόγω της κούρασης του πληθυσμού αρχίζουν να αίρουν σταδιακά τους περιορισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!