Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εμβολιάστηκε πλήρως το 81% των Πορτογάλων, μόλις 3% οι αρνητές
[Euro2day]: Εμβολιάστηκε πλήρως το 81% των Πορτογάλων, μόλις 3% οι αρνητές

[Euro2day]: Εμβολιάστηκε πλήρως το 81% των Πορτογάλων, μόλις 3% οι αρνητές

Στις αρχές του έτους, η Πορτογαλία βρέθηκε αντιμέτωπη με δριμεία αναζωπύρωση της επιδημίας και έκτοτε κατάφερε να εμβολιάσει 8,2 εκατομμύρια ανθρώπους επί πληθυσμού 10 εκατομμυρίων.

Η Πορτογαλία έχει εμβολιάσει πλήρως το 80% του πληθυσμού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλείται το Reuters (το 81,5%, σύμφωνα με το tracker του Politico), για να γίνει μία από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο, πράγμα που της επέτρεψε να άρει τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid.

Στις αρχές του έτους, η Πορτογαλία βρέθηκε αντιμέτωπη με δριμεία αναζωπύρωση της επιδημίας και έκτοτε κατάφερε να εμβολιάσει 8,2 εκατομμύρια ανθρώπους επί πληθυσμού 10 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία DGS. Σχεδόν το σύνολο των ατόμων άνω των 65 ετών και το ήμισυ των νέων ηλικίας 12 – 17 ετών έχει πλέον εμβολιασθεί πλήρως.

«Δεν με ενδιαφέρει αν είμαστε νο. 1, νο. 2 ή νο. 3 στον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας αντιναύαρχος Χενρίκε ντε Γουβέια ε Μέλο κατά την επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην Λισαβώνα. «Αυτό που θέλω, είναι να ελεγχθεί ο ιός, να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, ώστε ο ιός να μην έχει χώρο να κυκλοφορήσει», δήλωσε έξω από το κέντρο, υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!