Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εμβολιασμοί: Ατυπη αλλαγή στη στρατηγική με στροφή στην πρώτη δόση
[Euro2day]: Εμβολιασμοί: Ατυπη αλλαγή στη στρατηγική με στροφή στην πρώτη δόση

[Euro2day]: Εμβολιασμοί: Ατυπη αλλαγή στη στρατηγική με στροφή στην πρώτη δόση

Στροφή στη στρατηγική που ακολουθεί η Ελλάδα, με μαζική χορήγηση της πρώτης δόσης. Οι δεύτερες δόσεις που χορηγήθηκαν το Σάββατο ήταν μόλις 2,6% των συνολικών.

Αισθητή αλλαγή στην ποσόστωση χορήγησης πρώτης και δεύτερης δόσης εμβολίων κατά της CoViD-19, δείχνουν τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας.

Τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας εμβολιάζουν μαζικά με την πρώτη δόση, ενώ οι πολίτες που λαμβάνουν τη δεύτερη είναι όλο και λιγότεροι.

Έως τις αρχές του μήνα, η ημερήσια αναλογία πρώτης και δεύτερης δόσης ήταν 2 προς 1 ή και 1 προς 1. Ορισμένες μέρες, δε, του Μαρτίου (15, 26, 27, 29, 30 και 31), οι πολίτες που είχαν λάμβαναν τη δεύτερη δόση ήταν αισθητά περισσότεροι από όσους λάμβαναν την πρώτη.

Από τις 5 Απριλίου, υπάρχει αλλαγή της κατάστασης, με την αναλογία να φτάνει το Σάββατο τις 38 πρώτες δόσεις, έναντι 1 δεύτερης. Ενδεικτικό είναι πως οι εμβολιασμοί με δεύτερη δόση το Σάββατο ήταν μόλις 2,6% των συνολικών ημερήσιων εμβολιασμών πρώτης δόσης (1.321 στους 50.326).

Η εικόνα παραπέμπει σε μία άτυπη αλλαγή στη στρατηγική, με τους ειδικούς να ρίχνουν το βάρος της προσπάθειας στον εμβολιασμό – όσο το δυνατό περισσότερων πολιτών – τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας δεν επιβεβαιώνουν την αλλαγή στρατηγικής και κάνουν λόγο για νέο σκηνικό, το οποίο διαμορφώνεται εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας και χορηγούνται άμεσα στους πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!