Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εμβληματικές «πράσινες» επενδύσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ
[Euro2day]: Εμβληματικές «πράσινες» επενδύσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ

[Euro2day]: Εμβληματικές «πράσινες» επενδύσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ

Στα έργα που βαίνουν προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνονται κτιριακές ανακαινίσεις, ηλεκτρικές διασυνδέσεις και ΑΠΕ, ηλεκτροκίνηση, προστασία περιοχών Natura.

Σειρά εμβληματικών επενδύσεων όπως η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και η διασύνδεση των νησιών, υποδομές όπως η αναβάθμιση / των δικτύων διανομής ρεύματος, δεκάδες ιδιωτικές επενδύσεις κυρίως στην ενέργεια, πολυετείς εκκρεμότητες όπως τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, αστικές αναπλάσεις και μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων καθώς και δράσεις για την προστασία της φύσης (Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, περιοχές Natura κ.α.) βρίσκονται στην αφετηρία για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Είναι το Ταμείο που συγκροτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, συνολικού ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (390 δισ. επιδοτήσεις και 360 δισ. δάνεια) από το οποίο η χώρα μας έχει λαμβάνειν περί τα 32 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης περιέγραψε σε πρόσφατη ομιλία του τους 7 άξονες στους οποίους περιστρέφονται τα έργα που έχει προτείνει το υπουργείο, σημειώνοντας ότι το 37% περίπου των συνολικών κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ πρέπει να διοχετευθεί σε δράσεις πράσινης ανάπτυξης. Οι άξονες αυτοί είναι-Κύμα Ανακαινίσεων, Ενεργειακές Διασυνδέσεις και δράσεις για τις ΑΠΕ, Ηλεκτροκίνηση, Δράσεις για την προστασία της Φύσης, Απολιγνιτοποίηση, Χωροταξία σε συνδυασμό με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!