Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εμπόριο: Οι κλάδοι με διψήφια άνοδο τζίρου το δεύτερο τρίμηνο
[Euro2day]: Εμπόριο: Οι κλάδοι με διψήφια άνοδο τζίρου το δεύτερο τρίμηνο

[Euro2day]: Εμπόριο: Οι κλάδοι με διψήφια άνοδο τζίρου το δεύτερο τρίμηνο

Στα 10,7 δισ. με πτώση 17,8% ο τζίρος των εταιριών λιανικού εμπορίου. Αυξημένος 17% ο τζίρος για τις επιχειρήσεις πωλήσεων μέσω διαδικτύου. Ποιοι κλάδοι είδαν πτώση ως 70%.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) παρουσιάζει αναλυτικά την εξέλιξη των πωλήσεων/κύκλου εργασιών όλων των τάξεων δραστηριότητας του τομέα λιανικού εμπορίου.

Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει (α) στοιχεία σε τριμηνιαίο επίπεδο για τον κύκλο εργασιών του συνόλου των επιχειρήσεων που κατατάσσονται στις τάξεις δραστηριότητας των κλάδων λιανικού εμπορίου (κλάδοι 45 και 47 της ταξινόμησης NACE Αναθ.2) για την περίοδο 2019-2020, (β) στοιχεία σε μηνιαίο επίπεδο για τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων που κατατάσσονται στις τάξεις δραστηριότητας των κλάδων λιανικού εμπορίου (κλάδοι 45 και 47 της ταξινόμησης NACE Αναθ.2) για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2019 και Ιουλίου – Αυγούστου 2020 και (γ) μηνιαία στοιχεία κύκλου εργασιών για τις πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις των 10 μεγαλύτερων, σε όρους κύκλου εργασιών 2018,
τάξεων δραστηριότητας του λιανικού εμπορίου (κλάδοι 45 και 47 της ταξινόμησης NACE Αναθ.2), για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2019 και Ιουλίου – Αυγούστου 2020.

Επιπλέον, στην παρούσα δημοσίευση, παρουσιάζονται, εκτάκτως, ειδικά στοιχεία που αφορούν στις επιχειρήσεις της λιανικής πώλησης βιβλίων όπως α) η εξέλιξη του κύκλου εργασιών και του πλήθους των επιχειρήσεων, β) ο αριθμός των επιχειρήσεων που συγκεντρώνουν το 50% του συνολικού κύκλου εργασιών, γ) οι ενάρξεις λειτουργίας και δ) ο αριθμός των επιχειρήσεων με δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών, κατά το χρονικό διάστημα 2011-2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!