Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εμπόριο: Φτωχό το πρώτο ταμείο από το restart
[Euro2day]: Εμπόριο: Φτωχό το πρώτο ταμείο από το restart

[Euro2day]: Εμπόριο: Φτωχό το πρώτο ταμείο από το restart

Η αποτίμηση της εβδομάδας και τα νέα δεδομένα μετά την αύξηση του πλαφόν των 20 ατόμων. Η εικόνα για «μικρούς» και «μεγάλους». Γιατί είναι κρίσιμο για τα έσοδα να επιτραπεί το «Πάσχα στο χωριό». Ανοίγουν πλήρως και τα Αttica.

Λίγο πιο “άνετα” ψώνια στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες αλυσίδες ένδυσης προοιωνίζεται το νέο πλαίσιο λειτουργίας του λιανεμπορίου για την ερχόμενη εβδομάδα ενώ οι μικροί παίκτες της αγοράς προσβλέπουν σε απελευθέρωση των μετακινήσεων ενόψει Πάσχα, ως το σήμα που θα ενεργοποιήσει το ελατήριο της ζήτησης, μετά από μία εβδομάδα χαμηλών επιδόσεων.

Αν και τα μέτρα που ήταν σε ισχύ την τελευταία εβδομάδα εν πολλοίς πριμοδοτούσαν τα μικρά καταστήματα, με εξαίρεση τις πρώτες 1-2 ημέρες που ο ενθουσιασμός για την επανεκκίνηση συνδέθηκε με καλές για την εποχή εισπράξεις, η εργάσιμη εβδομάδα έκλεισε με αρνητικό ταμείο.

Αυτό ισχύει τόσο για τα καταστήματα στις γειτονιές, όσο και για τα καταστήματα του κέντρου, όπου παρατηρήθηκε και η μεγαλύτερη κίνηση. Απομένει να φανεί αν ο καλός καιρός του Σαββάτου θα τροφοδοτήσει κάποια εμπορική κίνηση, όπως ανέφεραν στο Euro2day.gr επιχειρηματίες, που εξέφραζαν επίσης ελπίδες για σταδιακή τόνωση της ζήτησης όσο οι καταναλωτές θα εξοικειώνονται με τις πολύπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται στις αγορές.

Πάντως, δεδομένου ότι το 15ήμερο πριν την Ανάσταση είναι το κρίσιμο διάστημα για τα έσοδα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, λόγω των παραδοσιακών δώρων για βαφτιστήρα και συγγενείς αλλά και για τις κοινωνικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν το “Πάσχα στο χωριό”, οι επαγγελματίες περιμένουν να ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα εάν θα επιτρέπονται ή όχι τα ταξίδια από νομό σε νομό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!