Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ελβετία: Προς απαγόρευση η χρήση καλυμμάτων προσώπου
[Euro2day]: Ελβετία: Προς απαγόρευση η χρήση καλυμμάτων προσώπου

[Euro2day]: Ελβετία: Προς απαγόρευση η χρήση καλυμμάτων προσώπου

Η πρόταση επιδεινώνει την τεταμένη σχέση της Ελβετίας με το Ισλάμ μετά την απαγόρευση κατασκευής νέων τεμενών που ψήφισαν οι πολίτες το 2009.

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι προβλέπεται να εγκρίνουν με μικρή πλειοψηφία μια πρόταση της ακροδεξιάς να απαγορευθούν τα καλύμματα προσώπου, σε ένα δεσμευτικό δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα και θεωρείται ως τεστ για τη στάση απέναντι στους μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με τις προβολές του δικτύου SRF, βάσει μερικών αποτελεσμάτων, το μέτρο εγκρίνεται με 51% έναντι 49%, με περιθώριο λάθους δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Η πρόταση που υποβλήθηκε σε ψηφοφορία βάσει του ελβετικού συστήματος άμεσης δημοκρατίας, δεν αναφέρει ευθέως το ισλάμ και έχει σκοπό επίσης να απαγορεύσει τη χρήση μάσκας από βίαιους διαδηλωτές, όμως ντόπιοι πολιτικοί, ΜΜΕ και άλλοι την έχουν αποκαλέσει απαγόρευση της μπούρκα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το μέτρο, το οποίο κατά την κυβέρνηση πάει πολύ μακριά, μπορεί να εγκριθεί και η απαγόρευση να γίνει νόμος του κράτους. “Στην Ελβετία, η παράδοση είναι να δείχνουμε τα πρόσωπά μας. Είναι μια ένδειξη των βασικών ελευθεριών μας“, δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ο Βάλτερ Βόμπμαν, πρόεδρος της επιτροπής δημοψηφισμάτων και βουλευτής του Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος. Αποκάλεσε την κάλυψη του προσώπου “σύμβολο αυτού του ακραίου, πολιτικού ισλάμ που διακρίνεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη και δεν έχει θέση στην Ελβετία”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!