Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ελβετία: Οι αρχές βασίζονται στην ατομική ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας
[Euro2day]: Ελβετία: Οι αρχές βασίζονται στην ατομική ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας

[Euro2day]: Ελβετία: Οι αρχές βασίζονται στην ατομική ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ενώπιον της ταχείας επιδείνωσης της κατάστασης, η κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας από τη Δευτέρα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και απαγόρευσε τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις άνω των 15 ατόμων σε δημόσιο χώρο.

Η πρόεδρος της Ελβετίας απευθύνθηκε σήμερα στους πολίτες της χώρας καλώντας τους να επιδείξουν “ατομική ευθύνη” απέναντι στην Covid-19 και παράλληλα ζήτησε από τα καντόνια να δράσουν γρήγορα για να αντιμετωπίσουν τους θανάτους και τις νοσοκομειακές νοσηλείες που διπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα.

“Ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να μπούμε στον χειμώνα χωρίς να έχουμε αυτή τη μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων“, δήλωσε η Σιμονέτα Σομαρούγκα στο δημόσιο ραδιόφωνο RTS. “Εάν η καμπύλη δεν ισιώσει έως την προσεχή Τετάρτη, θα πρέπει πράγματι να πάρουμε αποφάσεις που πάνε πιο μακριά”, πρόσθεσε.

Χθες, ο υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέ δήλωσε ότι αυτά τα νέα μέτρα μπορεί να αφορούν “δημόσιες υπηρεσίες, συναθροίσεις πολιτών και ιδιωτικές ή δημόσιες εκδηλώσεις”.

Η Σομαρούγκα επικαλέστηκε την “ατομική ευθύνη” του καθενός: “Πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Είχαμε αυτή την εμπειρία την άνοιξη, συνεπώς δεν βλέπω γιατί αυτό να μην μπορεί να λειτουργεί ακόμη”.

Η Ελβετία δεν επλήγη σχετικά από την πανδημία την άνοιξη και η κυβέρνηση είχε επιβάλει λίγους περιορισμούς σε σχέση με τις γειτονικές της χώρες. ‘Εκτοτε, τα 26 ελβετικά καντόνια ανέλαβαν τον έλεγχο της υγειονομικής πολιτικής αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο πληθυσμός χαλάρωσε τα μέτρα επιφυλακής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!