Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ελλείψεις-εμβόλια: Χείρα βοηθείας στην ΕΕ θέλει να δώσει η Βρετανία
[Euro2day]: Ελλείψεις-εμβόλια: Χείρα βοηθείας στην ΕΕ θέλει να δώσει η Βρετανία

[Euro2day]: Ελλείψεις-εμβόλια: Χείρα βοηθείας στην ΕΕ θέλει να δώσει η Βρετανία

Ακόμη 10 δύσκολες εβδομάδες ελλείψεων έρχονται, προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Υγείας. Τι αναμένεται να προτείνει η Κομισιόν την Παρασκευή, για τη διαχείριση της κρίσης και τις εξαγωγές εμβολίων από την Ευρώπη.

Βοήθεια προς την Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει να δώσει η Βρετανία, όσον αφορά τις ελλείψεις εμβολίων Covid-19, εν μέσω σοβαρής διαταραχής στον εφοδιασμό από την AstraZeneca.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η δυνητική προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται μετά την αποτυχία της ΕΕ να πείσει τη φαρμακευτική εταιρεία στη συνάντηση της Τετάρτης να αναπληρώσει την παραγωγή.

«Θα θέλαμε να μιλήσουμε με τους φίλους μας στην Ευρώπη για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε», δήλωσε ο υπουργός Michael Gove. «Αλλά το πραγματικά σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι το δικό μας εμβολιαστικό πρόγραμμα θα προχωρήσει ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί».

Τα σχόλια ήρθαν καθώς ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προειδοποίησε ότι προβλέπονται «τουλάχιστον ακόμη 10 δύσκολες εβδομάδες ελλείψεων».

Η αποτυχία επίλυσης του ζητήματος θα σήμαινε ότι η ΕΕ δέχεται εκατομμύρια λιγότερα εμβόλια από αυτά που προβλέπονταν τους επόμενους μήνες. Η αποτυχία αναμένεται να επιβραδύνει περαιτέρω μία ήδη αργή εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία έχει αφήσει το μπλοκ πίσω από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όσον αφορά το μερίδιο του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.

Για τη διαχείριση της κρίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να υποβάλει πρόταση την Παρασκευή, που θα μπορούσε να κάνει πιο σύνθετες τις εξαγωγές εμβολίων από εγκαταστάσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο, προσθέτοντας γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ορισμένα μέλη της ΕΕ ζήτησαν ακόμη και πλήρεις περιορισμούς, μια ιδέα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απορρίψει μέχρι στιγμής, εν μέσω φόβων ότι η εισαγωγή προστατευτικών μέτρων θα μπορούσε εύκολα να κλιμακωθεί σε έναν πλήρες εμπορικό πόλεμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!