Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ελληνικό άρωμα στην ευρωπαϊκή αγορά υδρογόνου
[Euro2day]: Ελληνικό άρωμα στην ευρωπαϊκή αγορά υδρογόνου

[Euro2day]: Ελληνικό άρωμα στην ευρωπαϊκή αγορά υδρογόνου

Εικοσι project ανταποκρίθηκαν στην ελληνική πρόσκληση για τα έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ξεκινούν οι διαδικασίες machmaking. Οι εμπλεκόμενες εταιρίες και τα επόμενα στάδια ως την τελική επιλογή.

Τον επόμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει το λάκτισμα για τη δρομολόγηση μιας σειράς έργων που θα κάνουν πράξη μια πανευρωπαϊκή αγορά υδρογόνου και θα συμβάλουν στην επίτευξη των ενεργειακών και κλιματικών στόχων που έχουν τεθεί.

Πρόκειται για έργα που έχουν «ομπρέλα» την πρωτοβουλία IPCEI Hydrogen (Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος για το Υδρογόνο) από 22 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και τη Νορβηγία, η οποία «κλείδωσε» με την διακήρυξη που υπογράφηκε πέρσι, τον Δεκέμβριο.

Εκτός από την Ελλάδα, στην πρωτοβουλία συμμετέχουν από την Ε.Ε. και οι, Βέλγιο, Δανία, Κροατία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Εσθονία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία και Σλοβακία.

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο, με τον συντονισμό της Κομισιόν, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εκπροσώπων έργων, ώστε να γίνει αντιστοίχιση έργων, δηλαδή, να εξεταστεί ποια ταιριάζουν με ποια, δημιουργώντας συνέργειες και αλυσίδα προστιθέμενης αξίας, ώστε να προκύψει κατά περίπτωση ένα ενιαίο έργο, διευρωπαϊκό πλέον, που θα τύχει και της ανάλογης κοινοτικής χρηματοδότησης. Αυτή είναι η διαδικασία του Mach-making workshops.

Πριν από τη διαδικασία αυτή, κάθε χώρα δημοσίευσε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, ώστε να γίνει μια πρώτη, σε εθνικό επίπεδο, επιλογή έργων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!