Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ελληνική Παραγωγή»: Παρέμβαση για την ανάγκη ενίσχυσης του πυλώνα της μεταποίησης
[Euro2day]: «Ελληνική Παραγωγή»: Παρέμβαση για την ανάγκη ενίσχυσης του πυλώνα της μεταποίησης

[Euro2day]: «Ελληνική Παραγωγή»: Παρέμβαση για την ανάγκη ενίσχυσης του πυλώνα της μεταποίησης

Εκπροσωπώντας την «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», ο κ. Θέος τόνισε την ανάγκη διαφοροποίησης της οικονομίας με την ενίσχυση του πυλώνα της μεταποίησης προκειμένου η χώρα να είναι προφυλαγμένη από μελλοντικές εξωγενείς διαταραχές.

Η «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Το πολιτικό και οικονομικό μοντέλο αντιμετώπισης μιας παρατεταμένης πανδημίας. Οι πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας και οι ενδεδειγμένες δράσεις για την αντιμετώπιση τους» στο πλαίσιο του 3rd Evidence Based Healthcare Conference “The COVID-19 case” που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 8-9 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Σκυλακάκης Θόδωρος, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Αναστασόπουλος Σίμος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Πετσιάβας Α.Ε, Καββαθάς Γιώργος, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Καρανίκας Γιώργος, Πρόεδρος ΕΣΕΕ και Θέος Κώστας, Γενικός Διευθυντής στην «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη».

Την ενότητα έκλεισε με την παρέμβασή του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ η ημέρα ξεκίνησε με τις παρεμβάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση, οι οποίοι μεταξύ άλλων εξήραν το ρόλο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και υπογράμμισαν την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες, συμφώνησαν στην ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας προκειμένου η οικονομία μας να γίνει πιο ανθεκτική εξασφαλίζοντας βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία μέσα από μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!