Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εκρηξη στις τιμές για σπίτια παγκοσμίως, φόβοι για φούσκα
[Euro2day]: Εκρηξη στις τιμές για σπίτια παγκοσμίως, φόβοι για φούσκα

[Euro2day]: Εκρηξη στις τιμές για σπίτια παγκοσμίως, φόβοι για φούσκα

Την πιο μεγάλη αύξηση από το 2006 καταγράφουν οι τιμές. Πρώτη στη λίστα η Τουρκία, με άλμα 32%. Ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία με 22,1%.

Οι τιμές για σπίτια παγκοσμίως αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μέση τιμή έκανε άλμα 7,3% τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο – είναι η πιο μεγάλη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Τιμών Κατοικιών της εταιρείας Real Estate, Global Knight.

Η Τουρκία ήταν πρώτη στη λίστα, με αύξηση 32%. Ακολούθησε η ΝέαΖηλανδία με 22,1%. Οι ΗΠΑ κατέκτησαν την πέμπτη θέση με 13,2%, καταγράφοντας την πιο μεγάλη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2005.

Στην Ασία, η Σιγκαπούρη σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών, κατά 6,1%, ακολουθούμενη από τη ΝότιαΚορέα με 5,8% και την Ιαπωνία με 5,7%. Το ΧονγκΚονγκ, η πιο ακριβή αγορά ακινήτων στον κόσμο, σημείωσε αύξηση 2,1%. Ο δείκτης συγκρίνει τις μέσες τιμές σε 56 χώρες και περιοχές.

Η τεράστια δημοσιονομική και νομισματική δράση, για την ενίσχυση των οικονομιών κατά τη διάρκεια της κρίσης που έφερε η πανδημία κορωνοϊού, προκάλεσε έκρηση των τιμών ακινήτων παγκοσμίως. Το γεγονός προκαλέι ανησυχίες για φούσκα και πολλές χώρες κάνουν βήματα για να συγκρατήσουν την «τρέλα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!