Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Έκρηξη κρουσμάτων στον ευρωπαϊκό Νότο, στην 4η θέση της ΕΕ η Ελλάδα
[Euro2day]: Έκρηξη κρουσμάτων στον ευρωπαϊκό Νότο, στην 4η θέση της ΕΕ η Ελλάδα

[Euro2day]: Έκρηξη κρουσμάτων στον ευρωπαϊκό Νότο, στην 4η θέση της ΕΕ η Ελλάδα

Την Κύπρο, που έσπασε χθες το φράγμα των 1000 κρουσμάτων, την Ισπανία και την Ελλάδα, ακολουθούν Πορτογαλία και Γαλλία, στον τουριστικό Νότο, εξαίρεση προς το παρόν η Ιταλία. Ολλανδία και Δανία πλήττονται περισσότερο, από τον Βορρά.

Σε δύο «ταχύτητες» φαίνεται να κινείται ο κορωνοϊός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις περισσότερες τουριστικές χώρες του Νότου, να πλήττονται δυσανάλογα. Παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας είχε παρουσιάσει εξαιρετικές επιδόσεις, σφοδρό πλήγμα δέχεται η γειτονική Κύπρος στην οποία χθες έσπασε το φράγμα των 1.000 ημερήσιων κρουσμάτων, σε συνολικό πληθυσμό που δεν ξεπερνά τα 1,2-1,3 εκατομμύρια σύμφωνα με το worldometers.org.

Από κοντά και η Ισπανία με 44.000 ημερήσια κρούσματα και πληθυσμό 46 εκατομμυρίων, ενώ στην τρίτη θέση του Νότου και την τέταρτη στην ΕΕ εμφανίζεται η χώρα μας με 3.195 κρούσματα χθες.

Μια θέση υψηλότερα η Ολλανδία με 7.821 κρούσματα χθες, σε πληθυσμό σχεδόν 16 εκατομμυρίων, ενώ η Δανία των 5,8 εκατ. κατέγραψε 1055 κρούσματα.

Σε εντελώς διαφορετική ταχύτητα κινούνται προς το παρόν κεντροευρωπαϊκές χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία των σχεδόν 85 εκατ. κατοίκων με μόλις 517 κρούσματα χθες, η Αυστρία με 218, και η Πολωνία με 96, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν, σε ύφεση παραμένουν επίσης γειτονικές μας χώρες όπως η Σερβία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Βόρεια Μακεδονία.

Άγνωστο προς το παρόν, το πώς θα εξελιχθεί η «ανισοκατανομή» της πανδημίας που παρατηρείται αυτό το διάστημα, αλλά και πώς θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση, ιδίως αν τα στοιχεία στις χώρες του Νότου χειροτερέψουν, όπως αναμένεται, σύμφωνα και με τις προβλέψεις για πολλές χιλιάδες νέα κρούσματα, έως και 10-15.000 την ημέρα, που κάνουν τις τελευταίες ημέρες έγκριτοι επιστήμονες .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!