Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εκρηξη κρουσμάτων στη Μαδρίτη, έρχονται δραστικά μέτρα
[Euro2day]: Εκρηξη κρουσμάτων στη Μαδρίτη, έρχονται δραστικά μέτρα

[Euro2day]: Εκρηξη κρουσμάτων στη Μαδρίτη, έρχονται δραστικά μέτρα

Από τον Ιούλιο, η επιδημία επανήλθε με ταχείς ρυθμούς και πλέον η Ισπανία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στα όρια κορεσμού το σύστημα υγείας.

Αντιμέτωπη με έκρηξη κρουσμάτων της Covid-19, η περιοχή της Μαδρίτης ετοιμάζεται να ανακοινώσει δραστικά μέτρα για να σταματήσει την επάνοδο της επιδημίας που ανησυχεί έντονα την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας.

Η ανακοίνωση των μέτρων από την πρόεδρο της περιφέρειας της Μαδρίτης Ντιάθ Αγιούσο αναβλήθηκε σήμερα ήδη δύο φορές και θα πραγματοποιηθεί «το απόγευμα».

Οι τοπικές αρχές έχουν ήδη προϊδεάσει ότι τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τις φτωχές περιοχές του νότιου, τομέα της ισπανικής πρωτεύουσας και τις γύρω πόλεις που έχουν πληγεί σφοδρά από την επιδημία.

Ωστόσο, δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα στοχευμένων lockdown και κάνουν λόγο για «περιορισμούς στην κινητικότητα».

Η Ισπανία επέβαλε την άνοιξη ένα από τα αυστηρότερα καθεστώτα lockdown στον κόσμο. Από τον Ιούλιο, η επιδημία επανήλθε με ταχείς ρυθμούς και πλέον, η Ισπανία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η κεντρική κυβέρνηση ανησυχεί

Στην περιφέρεια της Μαδρίτης αντιστοιχεί το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων και των νέων θανάτων.

Είναι η περιοχή η οποία προκαλεί τις μεγαλύτερες ανησυχίες εξαιτίας της ικανότητάς της να μεταδώσει τον ιό σε ολόκληρη την Ισπανία, με εκκίνηση μία μητρόπολη πληθυσμού 6,6 εκατομμυρίων κατοίκων και κόσμο στις μεταφορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!