Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εκρηξη ανεργίας φοβάται η ΓΣΕΕ
[Euro2day]: Εκρηξη ανεργίας φοβάται η ΓΣΕΕ

[Euro2day]: Εκρηξη ανεργίας φοβάται η ΓΣΕΕ

Γιατί δεν …στηρίζει το πρόγραμμα επιδότησης των εισφορών για 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Πότε θα αποκαλυφθεί η «κρυφή» ανεργία των εργαζόμενων σε αναστολή. Τι είπε ο Γ. Παναγόπουλος για τον ΟΑΕΔ και τις συνέπειες της μείωσης των εισφορών.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η ΓΣΕΕ μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο δραματικής αύξησης της ανεργίας τους επόμενους μήνες. Στην… όχι και τόσο καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Συνομοσπονδίας που δεν δόθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού αλλά στην Αθήνα, δύο ημέρες μετά, ελέω κορωνοϊού, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εμφανίστηκε άκρως επιφυλακτικός στις εξαγγελίες μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς διέβλεψε μια ενδεχόμενη απαξίωση του ΟΑΕΔ που θα οδηγήσει την διαχείριση των προγραμμάτων απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ενστάσεις, και μάλιστα ισχυρότατες εκφράστηκαν και για το πρόγραμμα επιδότησης των εισφορών για την πρόσληψη 100.000 θέσεων εργασίας, καθώς η οικονομία και ο κόστος της εργασίας, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, έχει ανάγκη από στήριξη των υπαρχόντων θέσεων εργασίας.

Όπως επεσήμανε ο επιστημονικές συνεργάτης της Συνομοσπονδίας Γιώργος Αργείτης υπάρχει και η κρυφή ανεργία των χιλιάδων εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και οι οποίοι μετά από 3 μήνες εκτός εργασίας και με μειωμένο μισθό κατά 50%, μεταφέρονται σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, αλλοιώνοντας το πραγματικό ποσοστό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!