Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εκπνέει η προθεσμία για την επιδότηση των τόκων
[Euro2day]: Εκπνέει η προθεσμία για την επιδότηση των τόκων

[Euro2day]: Εκπνέει η προθεσμία για την επιδότηση των τόκων

Έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υποβάλλουν αίτηση για την τρίμηνη επιδότηση των τόκων στα ενήμερα δάνεια. Ποιο διάστημα αφορά. Οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Τελευταία ευκαιρία για να λάβουν επιδότηση των τόκων των δανείων τους για τρεις μήνες, έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά ωστόσο, εξυπηρετούν κανονικά τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, για την επιδότηση του συνόλου των τόκων των ενήμερων δανείων τους για τρεις μήνες (Ιανουάριος – Μάρτιος 2021), μετά από δύο παρατάσεις «εκπνέει» στις 16 Ιουλίου.

Πάντως, δεν είναι απίθανο να υπάρξει εκ νέου παράταση καθώς φαίνεται ότι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του δεύτερου κύκλου του προγράμματος που ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον με τα χθεσινά στοιχεία, δεν θα απορροφηθεί στο σύνολό του.

Ειδικότερα, έως χθες είχαν υποβληθεί συνολικά 17.995 αιτήσεις εκ των οποίων 9.400 προϋπολογισμού 53,8 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί, 5.354 έχουν απορριφθεί και εκκρεμούσε η αξιολόγηση άλλων 3.241 αιτήσεων.

Τι χρηματοδοτείται

Η χρηματοδότηση που παρέχει το πρόγραμμα, συνολικά καλύπτει ποσό ίσο με τους συμβατικούς τόκους που δημιουργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2021 έως και 31ης Μαρτίου 2021, ήτοι για χρονικό διάστημα 3 ή 5 μηνών, σύμφωνα με τις αντίστοιχες δανειακές/πιστωτικές συμβάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!