Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Έκκληση Κομισιόν να βρεθεί λύση για τους 425 μετανάστες στα ανοιχτά της Μάλτας
[Euro2day]: Έκκληση Κομισιόν να βρεθεί λύση για τους 425 μετανάστες στα ανοιχτά της Μάλτας

[Euro2day]: Έκκληση Κομισιόν να βρεθεί λύση για τους 425 μετανάστες στα ανοιχτά της Μάλτας

«Καλούμε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ να συνεργαστούν κατεπειγόντως με πνεύμα αλληλεγγύης και συλλογικής υπευθυνότητας για να βρεθούν λύσεις», είπε ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο Ανταλμπέρτ Γιανζ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα τις χώρες μέλη να επιδείξουν «αλληλεγγύη» και «συλλογική υπευθυνότητα» ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τους 425 μετανάστες που παραμένουν μπλοκαρισμένοι στη θάλασσα, έξω από τα χωρικά ύδατα της Μάλτας, πάνω σε μικρά κρουαζιερόπλοια που έχει ναυλώσει η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας.

«Καλούμε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ να συνεργαστούν κατεπειγόντως με πνεύμα αλληλεγγύης και συλλογικής υπευθυνότητας για να βρεθούν λύσεις», είπε ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο Ανταλμπέρτ Γιανζ. Όπως είπε, οι μετανάστες που επιβαίνουν σε αυτά τα τέσσερα πλοία είναι ανάγκη «να αποβιβαστούν το συντομότερο δυνατόν».

«Υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη συνεργασίας», επέμεινε ο εκπρόσωπος. Η Επιτροπή, η οποία έχει συντονιστικό ρόλο στο θέμα, βρίσκεται σε στενή επαφή με τις χώρες μέλη, πρόσθεσε. «Μολονότι αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που δημιούργησε η επιδημία του κορωνοϊού, αναμένουμε επίσης εκ μέρους όλων των χωρών μελών να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους» που απορρέουν από το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, τόνισε.

Από τις αρχές του 2020 περίπου 1.400 μετανάστες έφτασαν στη Μάλτα – αύξηση κατά 428% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι. Η κυβέρνηση της Μάλτας απείλησε να μην συμμετάσχει στη αεροναυτική επιχείρηση Ειρήνη, που έχει ως στόχο την τήρηση του εμπάργκο παράδοσης όπλων στη Λιβύη, αν οι Ευρωπαίοι εταίροι της δεν δεσμεύονταν να παραλάβουν αυτούς τους μετανάστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!